Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Waters. Arkivbild.

Waters till attack mot Madonna och Eurovision

Madonnas beslut att uppträda på Eurovisionsfinalen i Tel Aviv, och det faktum att arrangemanget över huvud taget ordnas i Israel, får den forne Pink Floyd-medlemmen Roger Waters att se rött.

"Det väcker grundläggande etiska och politiska frågeställningar som vi alla måste ta ställning till", skriver han i The Guardian.

Förra veckan stod det klart att Madonna kommer att uppträda som mellanakt i finalen i Eurovision Song Contest.

Arrangemanget har sedan tidigare väckt protester, bland annat i en skrivelse där 171 svenska artister uppmanar den svenska delegationen att stanna hemma. Tonläget höjs ytterligare i Waters text där han kallar beslutet att ordna Eurovision i Israel ett "svek mot mänskligheten".

"Några av mina musikerkolleger som nyligen uppträtt i Israel säger att de gör det för att bygga broar och jobba för fred. Skitsnack. Att uppträda i Israel är ett lukrativt jobb men att göra det innebär att normalisera ockupationen, apartheidregimen, den etniska rensningen, fängslandet av barn, slakten av obeväpnade demonstranter – sådana dåliga saker", skriver han.

Det är inte första gången Roger Waters påkallar uppmärksamhet till artister som bokat konserter i Israel. Så sent som i höstas var han del av den kritikerkör som fick Lana Del Rey att ställa in en spelning i landet.