Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linda Lindorff är "Wild kids" nya programledare. Arkivbild.

"Wild kids" sadlar om till TV4

SVT släpper ifrån sig det populära familjeprogrammet "Wild kids" och programmet flyttar till TV4 och C More. Orsaken är att långköraren inte lockat tillräckligt många föräldrar till tv-soffan.

"Wild kids" har visats i SVT sedan 2005, men har på senare år haft svårt att locka en tillräckligt stor fredagspublik.

- Vi har skruvat och jobbat väldigt hårt på det formatet, och det har funkat väldigt bra gentemot barnen men det samlar inte riktigt vuxenpubliken på det sättet som vi hade önskat och som vi har behov av, säger Johanna Gårdare, programchef på SVT, till TT.

"Väldigt spännande"

I stället tar TV4 och C More över kommande säsonger. Programledare blir den välkända TV4-profilen Linda Lindorff.

- Jag har fått den stora äran att bli programledare, Det ska bli väldigt spännande att få följa det här på nära håll med allt vad det innebär i form av svenska skogar, tuffa tävlingar och utmaningar, och barn. Jättekul, säger hon i ett inlägg på Instagram.

Flytten betyder att barnprogrammet sänds med reklamavbrott i TV4. På C More visas programmet utan reklam.

Premiär nästa år

Varje år söker tusentals barn till "Wild kids" för att få bo i vildmarksläger och tävla om att vinna en resa till Sydafrika. Den kommande säsongen spelas in i slutet av sommaren och produceras, precis som tidigare, av Jarowskij. Premiären är planerad till nästa år.

För att locka familjerna till tv-sofforna vill SVT satsa på nya format. Närmast blir det genom en satsning på drama i tv-serien "Dröm".

- Vi behöver hitta och få möjlighet att testa nya format för att samla hela familjen. Om det är fiktion, eller reality eller studiounderhållning, det kan inte jag riktigt svara på ännu, säger Johanna Gårdare.