Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ziggy Marley kommer till Sverige med en rad nya låtar från senaste albumet "Rebellion rises". Arkivbild.

Ziggy Marley: Alltid kul att spela i Sverige

Ingen riktig sommar utan reggae. I helgen gör artisten Ziggy Marley två spelningar i Sverige, en på Gröna Lund och en under festivalen Storsjöyran i Östersund.

En sommarkväll 1980 trängdes 32 000 personer runt scenen på Gröna Lund för att se reggaelegendaren Bob Marley framföra sina låtar. Ett publikrekord som står sig än i dag. Åtta år senare gick hans då 20-åriga son, Ziggy Marley, upp på samma scen.

Nu återvänder artisten som 50-åring för att göra sin fjärde spelning på nöjesfältet.

- Det är alltid kul att spela i Sverige, vi får så mycket kärlek från publiken. Dessutom har jag släkt som bor i Stockholm, som brukar komma och titta när jag spelar här, säger han.

Spelar nya låtar

Utöver spelningen på Gröna Lund står Marley också på scen i Östersund, som en av Storsjöyrans huvudakter. Men exakt vad dessa framträdanden kommer att innehålla kan han inte svara på.

- Vi kommer att spela många låtar från det nya albumet men exakt vilka låtar det blir beror på humöret just den dagen. Ibland ändrar vi oss i sista sekund, säger Ziggy Marley.

Många kärleksbudskap

Ziggy Marley har skapat och spelat musik så länge han kan minnas. I maj kom hans sjunde soloalbum "Rebellion rises". Genom sin nya musik hoppas Marley kunna göra världen till en lite mer kärleksfull plats.

- Albumet är en reaktion på den rasism och det hat som sprids över världen. Kärlek är det enda sättet att övervinna hat och jag vill uppmuntra människor att se gemenskap i stället för olikhet, säger han.

Ziggy Marley spelar på Gröna Lund den 27 juli och på Storsjöyran den 28 juli.