Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/53

Landslagsduon njöt av framgången i Riga

Eurovisionfinalen i Turin närmar sig. 2003 hette det svenska schlagerlandslaget Fame och solen sken över Riga när Jessica Andersson och Magnus Bäcklund sjöng hem en femteplats.

2001 var det Friends som representerade Sverige i Eurovision i Köpenhamn, där de blev femma med ”Listen to your heartbeat” (”Lyssna till ditt hjärta”). Trollhättekillen Tony Haglund var en av medlemmarna i gruppen.

Två år senare var Trollhättan på nytt representerat i Eurovision. Då tog Jessica Andersson plats på scenen ihop med Magnus Bäcklund som duon Fame. De surfade på en enorm framgångsvåg som tog dem hela vägen från Bert Karlssons ”Fame factory” i TV3 till en kassaskåpssäker seger i Mello-finalen i Globen med ”Give me your love”.

De fick åka till Lettlands huvudstad Riga för att under några varma majdagar mäta sina krafter mot övriga schlager-Europa. Och det gick bra. Faktum är att de kopierade Friends resultat och slutade femma i en tävling som vanns av Turkiet, men där den ryska skandalduon t.A.T.u. var de som skapade de största rubrikerna.

TTELA var på plats i Riga och följde dramatiken på nära håll. Kolla in bilderna här ovan! Och så håller vi alla våra tummar för Cornelia Jakobs på lördag, så klart!

LÄS MER: Friends heta dagar i Köpenhamn