Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Martina Almgren på nya musikäventyr - TTELA sänder live

Förra livesändningen blev succé. Under lördagen upprepades den när TTELA på nytt sände live från Hebeteatern ihop med Trollhättans Jazzförening.

Under lördagens konsert, jazzföreningens andra och sista i höst, kunde man följa konserten online via ttela.se eller via föreningens hemsida. Först var det tänkt att 40 personer skulle njuta av konserten på plats, men på grund av de nya restriktionerna kommer den vara utan publik.

Rubriken på konserten är ”This song of mine" och på Hebeteaterns scen står Martina Almgren tillsammans med en trio musikerkolleger. Bland dem finns sångerskan Karin Burman, född och uppvuxen i Trollhättan (då hette hon Gustavsson), där hon gjorde sina första framträdanden som sångerska med gruppen Inspirit.

Tolkar poesi

Efter att ha pluggat på Musikhögskolan i Göteborg gav hon i mitten av 90-talet ut skivorna ”Honest Blue” och ”Growing Green” och det har blivit ännu fler sedan dess. Hon har även undervisat i sång och jobbat i många olika musikaliska konstellationer, inklusive egna band.

Trumslagaren och kompositören Martina Almgren har i övrigt tagit med sig oudspelaren Ahmad Al Khatib och Owe Almgren på akustisk basgitarr för att tolka poesi av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagores.

Det handlar om tankar som rör vår existens med längtan och gemenskap i fokus. Musiken som framförs beskrivs som ”intensiv och inlevelsefull med influenser från world music, jazz och elisabetanska madrigaler” och som ”ett sökande i ett kammarjazz-orientaliskt landskap präglat av eftertänksamhet och doften av en stjärnklar natt”.

Konserten, som är gratis för alla TTELA:s läsare, startade klockan 15 på lördag.