Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis och ambulans var snabbt på plats efter gårdagens skjutning i Brooklyn. Foto:skärmdump från NBC News
Polis och ambulans var snabbt på plats efter gårdagens skjutning i Brooklyn. Foto:skärmdump från NBC News

Mord på öppen gata – samtidigt som tv-serie spelades in

De uppsatta fejk-avspärrningarna fick snabbt rivas ner så att polis kunde få upp riktiga på plats för att spärra av för nyfikna New York-bor när en skottlossning ägde rum under inspelningen av ”Law & Order”.

Klockan var lite över fem på morgonen och filmteamet bakom ”Law & Order: Organized Crime” höll precis på att förbereda inspelningen av seriens tredje säsong. Fejkade avspärrningar hade satts upp inför inspelningen och medarbetarna var i full gång att få allt på plats innan den första scenen skulle spelas in.

”Det var en tyst, tidig morgon”, säger en av medarbetarna som New York Post intervjuat.

Hon fortsätter att berätta att det inte hördes något bråk eller skrik utan helt plötsligt – ljudet av ett skott. 31-årige Johnny Pizarro tillhörde säkerhets- och parkeringsteamet och skulle bland annat se till att gatan hölls tom på bilar under inspelningen. Han satt i sin bil när en oanmäld person kom fram till bilen, öppnade dörren och sköt honom i huvudet. Pizarro kördes till ett närliggande sjukhus men avled innan ambulansen kom fram till sjukhuset.

Pizarro lämnar efter sig fru och två barn.

Tumult uppstod när nyvakna invånare insåg att det inte rörde sig om en fejkad brottsplats. Foto: Skärmdump från NBC News
Tumult uppstod när nyvakna invånare insåg att det inte rörde sig om en fejkad brottsplats. Foto: Skärmdump från NBC News

Chockade invånare

En av invånarna, Janus Czuj, som bor i närheten av inspelningsscenen säger till New Your Post:

”Jag vaknade och såg polisen utanför, men jag trodde att det rörde sig om en fejkad brottsplats.”

Joe Pedicino, en annan invånare säger säger att han hörde tre skott och tillägger:

”Avrättningar sker inte här, det här är ett lugnt område.”

Även medarbetarna i filmteamet var chockade, en av medarbetarna som vill vara anonym säger:

”Jag förstår inte vem eller varför någon skulle göra så här.”

Okänt motiv

Än så länge har polisen ingen teori om motivet till mordet men man utesluter inte att det har med inspelningen att göra. Om gärningsman och offer kände varandra är inte heller klarlagt ännu. Enligt polisen hade gärningsmannen på sig en svart tröja och svarta byxor, och är fortfarande på fri fot.

Området i Brooklyn där Law & Order-teamet skulle spela in sina scener är en attraktiv inspelningsplats. Bara under de sex senaste månaderna har “Blue Bloods” och “FBI” spelat in där och det är något som upprört de boende i området.

Kelli Giddish och Christopher Meloni på presskonferens tidigare i år. Bild: Evan Agostini
Kelli Giddish och Christopher Meloni på presskonferens tidigare i år. Bild: Evan Agostini

Uppretade invånare

Enligt New York Post har invånare i området länge retat sig på de många inspelningarna som gjorts. Det har försvårat möjligheten till parkeringsplatser och begränsat tillgången till rörelsefriheten på vissa gator.

Men Ian Oberholtzer, som bott i området i 11 år, har svårt att tro att mordet skulle ha med blockerade parkeringsplatser att göra:

”Kl fem på morgonen finns det massor av parkeringsplatser ändå.”

”Law & Order: Organized Crime” hade premiär under 2021 och är en i raden av spinn-off serier som gjorts. Christopher Meloni spelar huvudrollen i serien vars tredje säsong väntas komma ut i höst.