Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bruce Springsteen och E Street band ryktas vara på väg till Göteborg och Ullevi i juli för två spelningar.

Springsteen på väg till Ullevi i sommar?

Bruce Springsteen kommer allt närmare en ny Europa-turné. Ihärdiga rykten säger att det blir konserter på Ullevi den 21 och 22 juli.

Bruce Springsteen och hans E street Band befinner sig just nu på turné i USA där man bland annat varje kväll spelar sig igenom hela den klassiska The River-plattan. Trycket på biljetter har varit hårt och konserterna har hyllats av recensenter och fans. I söndags tvingades man dock flytta den planerade spelningen i Madison square garden på grund av det kraftiga snöfallet i New York.

I stället tycks det som att man tagit sig tid att planera för att flytta över turnén till Europa i vår och sommar. På måndagen gick festivalen Rock in Rio, som har en festival med samma namn i Lissabon, ut med nyheten att Springsteen var klar för en spelning den 19 maj.

Snabbt spreds uppgifter från vad som kallades vanligtvis initierade källor om ytterligare Europa-datum. Där nämndes bland annat två kvällar på Ullevi i Göteborg den 21 och 22 juli. Enligt källor som GP haft kontakt med är arenan bokad för ett större evenemang i slutet av juli, och då handlar det inte om den sedvanliga invigningen av fotbollsturneringen Gothia Cup.

Förutom datumen i Göteborg finns uppgifter om specifika datum i bland annat Rom, Berlin, Barcelona, Paris och Köpenhamn. Enligt samma källor förväntar man sig en officiell turnéplan från Springsteen-lägret senare den här veckan.