Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Stjärnor klara till Aqua blå

Rakt över disc med Clabbe inleder årets Aqua blå på fredagskvällen och följs av Afro-Dite lite senare. På lördagen uppträder Eric Saade tillsammans med "husbandet" Wedgie.
Afro-Dite består av Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Jessica Folcker. Jessica Folcker ersatte Kayo Shekoni för tre år sedan.
Claes ”Clabbe” af Geijerstam är känd för de flesta som bland annat jurymedlem i tv-programmet Idol och som "disc-jockey" i radioprogrammet Rakt över disc. Aqua blå gästades av Clabbe även förra året. Clabbe och Afro-Dite kommer att hålla till på Stora scenen på Sanden

Yngre än andra

På lördagen dyker årets gästartist upp - Eric Saade. Han uppträder tillsammans med Aqua blås eget festivalband Wedgie.
 
– Eric Saade är på många sätt olik tidigare års gästartister - inte minst i ålder, men vi är övertygade om att han passar perfekt in i vårt upplägg. Han har varit med länge och upptäcktes redan som 13-åring och har blivit en av Sveriges absolut klarast lysande stjärnor i sin genre. Han ligger bakom flera stora hits som bland annat Manboy, Popular och Sting med flera, säger Anton Andersson i Wedgie i ett pressmeddelande.

Självklar

Anton Andersson anser att Eric Saade är en självklar artist på landets popscener tillsammans med namn som Darin och Danny Saucedo.
Eric Saade har deltagit i Melodifestivalen och Ladies night flera gånger och i senaste Så mycket bättre på tv levererade han egna tolkningar av andra artister.
Wedgie och Eric Saade medverkar under lördagskvällens Rock- och schlagerallsång.
Festivalen pågår mellan 1 och 3 juni.