Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Potatishandlaren spelas på Vänersborgs teater på tisdag.

Potatishandlaren – nu som teaterpjäs

Ulla Ekh skrev novellen. Lars Molin gjorde filmen. Nu finns Potatishandlaren även som pjäs.

Novellen är dramatiserad för teatern av Cecilia Hjalmarsson. Hon har bearbetat historien och även gjort vissa förändringar, bland annat genom att lägga till en huvudkaraktär i form av bonden Roland. Dessutom har hon lagt till en hel del musik av olika slag och publiken kan höra allt från rock’n’roll till schlager och örhängen från det sena 50-talet.

Men grunden i historien finns så klart kvar, även om ”Herr Johansson” har blivit fru i den här uppsättningen. Det betyder att Fru Johansson och hennes dotter Märta lever på sin bondgård, där potatishandlaren Sture dyker upp och då tar intrigerna fart. Det är en föreställning med humor och hjärta och utspelas i en mustig lantlig miljö.

I rollerna ser vi Cecilia Hjalmarsson (Fru Johansson), Katrin Melin (Märta), Magnus Nylander (potatishandlaren), Magnus Ödehn (grannbonden Roland), och Kjell Herlöfsson (drängen Ove). Regissör är Dan Kandell och arrangör för kvällen är Vänersborgs Teaterförening.

Potatishandlaren spelas på Vänersborgs teater på tisdag, på onsdag vid lunchtid som Soppteater i Folkets Hus i Trollhättan och hos Clios vänner, även den föreställningen i Folkets Hus i Trollhättan.