Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rena lyckopillret när musiken mötte människor

Alla var taggade till tänderna inför – och alla var jublande glada såväl under tiden som efteråt. Tänk vad en rockkonsert kan liva upp en vanlig torsdagskväll!

TTELA:s livestreamade konsert från Backstage blev ett enda stort lyckopiller för alla inblandade och förhoppningsvis även för er som följde sändningen live eller som kollar in den i efterhand.

Två band stod på scenen, Searching for Serenity och Emma Varg, och på plats vid borden framför scenen fanns en exklusiv skara publik på 16 personer. "Det här kan vara den mest exklusiva spelning vi har gjort inför minst antal åskådare", sa Emma Varg med ett skratt.

Tilläggas bör att även om det var publik i lokalen, så följdes alla Folkhälsomyndighetens restriktioner minutiöst.

Det var en kväll fylld av musik, kärlek och glädje, något som kändes i varenda cell och fiber av kroppen. Precis sånt som behövs i dessa tider av coronapandemi, restriktioner och social distansering.

Livemusiken lever och tillsammans gör vi skillnad här. Här är en högst personlig lista över (några av) torsdagskvällens höjdpunkter.

Nyupptäckten

Searching for Serenity

Hårt rockande Vänersborgsband som än så länge bara börjat sin resa, men vi lär få höra mer av Fredrik Vintlöw och hans bandkolleger framöver, var så säkra. En ny bandbekantskap som blev en perfekt inledning på kvällen.

Sångstyrka

Emma Varg

Wow, vilken pipa hon har, Emma Varg! Tillsammans med gitarristerna Patrik Sandström och Klas Edmundsson bjöd hon på akustisk hårdrock som hette duga. Detta var bandets livestreamdebut och att döma av energin och glädjen över att äntligen få se människor, som hon själv sa, så lär det bli fler streamde gigs från dem.

Kameraakrobaten

Jonas Myrholm

Ni såg honom i bild under konserten, min kollega på TTELA, mannen med den rörliga kameran som jobbade minst lika hårt som banden. Med snudd på otrolig precision manövrerade han sin långa kropp och ryggsäcken med sändningsutsrustningen utan att vare sig snubbla, fälla någon eller riva ner något. "Men det var nära några gånger!" medgav han efteråt.

Gitarrsoundet

Akustisk hårdrock

Patrik Sandströms och Klas Edmundssons gitarrspel och sound - alltså wow! Tänk att hårdrockssolon (och komp) kan låta så grymt på akustiska gitarrer och med hjälp av särskilda gitarrmikrofoner.

Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Glädjeruset

Arrangörerna

Fredrik Eriksson och Susann Jonsson, som driver Backstage, sken ikapp med banden, publiken och TTELA:s team. Det ÄR något alldeles särskilt som händer när människor och musik möts och för en krog som Backstage, där livemusiken är en så stor och viktig del av verksamheten, var torsdagens konsert en glimt av det normala, en ljuspunkt i coronamörkret. Den lilla publiken älskade det, banden älskade det, Susann och Fredrik älskade det och vi älskade det. #tillsammansgörviskillnadhär

Till sist – den absoluta höjdpunkten i sin helhet.

Här kan du se konserten om du inte har sett den eller om du vill se den igen. Och igen. Hur många gånger som helst.