Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Segerdahl har nu blivit en av tio deltagare efter kvällens fredagsfinal. Bild: Stefan Bennhage
William Segerdahl har nu blivit en av tio deltagare efter kvällens fredagsfinal. Bild: Stefan Bennhage

Segerdahl fick blandad kompott från juryn

Ett par veckor in i Idol har Vänersborgssonen William Segerdahl har sakta börjat vinna sig tillbaka juryn. Men återigen blev det en fredagsfinal med lite blandad kritik efter hans tolkning av Chers "If I could turn back time". Men framträdandet räckte för att gå vidare från kvällens fredagsfinal.

De två senaste fredagarna har juryn inte varit överväldigad av Vänersborgarens framträdanden. Men 16-åringen har inte gett upp och saktar börjar mödan att ge resultat. Inför fredagens fredagsfinal med temat divor. Denna fredagen valde William Segerdahl att framträda Chers ""If I could turn back time".

Innan framträdandet hade Segerdahl sagt att han skulle kaxa till det lite på scen och visst bjöd Vänersborgaren på en del kaxigheter.

Anders Bagge inledde med att säga att han uppskattade har att Segerdahl blivit en high school bad boy och själva sången var det inget fel på heller:

– Det är en helt egen tolkning av låten som inte jag hört på det sättet förr och det är över godkänt idag, sa han.

Nikki Amini var inte lika positiv till Segerdahls framträdande och riktade framförallt kritik mot 16-åringens scenspråk.

– Det märks att ni har fått hjälp med scenspråket för så här mycket har vi inte sett dig röra på dig på scenen någonsin. Jag uppskattar att du har tagit till dig det men det blev "over the top", hela hela tiden och det var dåligt, sa hon.

– Det här luktar 50-talet och det är här du hör hemma, blev Alexander Kronlunds utlåtande.

16-åringen fick sig även en pik av Alexander Kronlund för förra veckans val av scenkläder. Jurymedlemmen gick så långt att han föreslog att scenkläderna skulle brännas.

– Det är lite James Dean och Elvis över dig, sa Kishti Tomita.

William Segerdahl var själv skitnöjd efter framträdandet men instämde i juryns kritik om scenspråket.

– Det är min stora akilleshäl, det är inget att gömma men jag jobbar för att förbättra det, sa han.

– En bra start på kvällen, sammanfattade programledaren Pär Lernström.