Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det blir mycket svenskt vid årets filmfestival i Toronto. Arkivbild. Bild: Chris Pizzello/Invision/AP/TT
Det blir mycket svenskt vid årets filmfestival i Toronto. Arkivbild. Bild: Chris Pizzello/Invision/AP/TT

Svenska kortfilmer tävlar i Toronto

Två svenska filmer tävlar i kortfilmssegmentet vid filmfestivalen i Toronto – "Något att minnas" av Niki Lindroth von Bahr och "Ingen lyssnar" av Elin Övergaard.

"Det känns otroligt kul och ärofyllt att få ha världspremiär i Toronto. "Något att minnas" är en sorts vaggvisa inför undergången, jag ser fram emot att få sprida lite mörker och ångest på en så fin festival", säger Niki Lindroth von Bahr i ett pressmeddelande.

I Elin Övergaards "Ingen lyssnar" syns bland andra skådespelarna Cecilia Milocco och Kristoffer Appelqvist, och filmen handlar om öppnandet av ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn, där kommunen bjudit in boende i området till samtal.

"Det ska bli så spännande att höra vad Toronto och Amerika tycker om filmen, som ju behandlar ett ämne som är lika aktuellt där som här", säger Elin Övergaard i pressmeddelandet.

Andra svenska filmer som tävlar i Toronto är Roy Anderssons "Om det oändliga", som tävlar i sektionen masters, och Rojda Sekersöz "En komikers uppväxt", filmatiseringen av Jonas Gardells roman med samma namn, som tävlar i sektionen discovery.