Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

TIPPNING: Så går det i Malmö

Johanna Hagström om navelsträngar och Wahlgrensbarn som föds fram ur folieägg i andra deltävlingen.

Låt 1
Mariette: A million years
Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson.
Malmö inleder starkt med att hänga upp Mariettes stackars dansare i vita navelsträngar i taket, som de sedan förgäves försöker ta sig loss från. Men det är som MA Numminen så vist sjöng: Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig. Det temat spinner Mariette vidare på i denna snyggt uppbyggda listpoplåt med EDM-vibbar.
TILL FINAL

Låt 2
Roger Pontare: Himmel och hav
Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman.
Sjutton (17!) brinnande facklor på scen, oron finns att det ska ta fyr i helskägget på schlagerfarfar. Tvåfaldige vinnaren Pontare är tillbaka och vi får som förväntat en rejäl dos med mullrande etnotrummor, growlande nåjdljud och näverlursblås så att bröstbenet hamnar i självsvängning. Det är lite rörande och Roger Pontare är stabil som alltid, men detta är en fläkt från förr som får svårt att ta sig vidare.
UTSLAGEN

 

Låt 3
Etzia: Up
Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett.
Dansare med rullskridskor! Etzia i kroppsstrumpa! Osvensk feststämning i den karibiska natten! Kanske är den dancehallsvängiga bagatellen Up exakt vad vi behöver i februarikylan. På repen har det varit lite energilöst, men om bara Etzia lyckas flörta upp tv-publiken kan det här bli årets Kizunguzungu-moment. Då snor hon åt sig en andra chans.
UTSLAGEN

 

Låt 4
Allyawan: 
Vart har du vart
Låtskrivare: Masse Salazar, Samuel Nazari.
Åååkej. De gör det inte lätt för Allyawan, som förväntas sjunga samtidigt som han snurrar på en plattform och interagerar med ett gäng skyltdockor och en tjej som först knackar honom på axeln (vad vill hon?) för att sedan rusa ut ur bild. Synd, för det här är i grunden en lagom smörig produktion från Salazar Brothers och Allyawan rappar övertygande. Men i stället för musik blir det förvirring.
UTSLAGEN

 

Låt 5
Dismissed: Hearts align
Låtskrivare: Ola Salo, Peter Kvint.
Jag gillar Dismisseds extravagans och genderfucking (förlåt, men fuck är faktiskt årets modeord i Mello) fashion show. Men så har vi låten. Den är verkligen inte en av låtskrivarna Salos och Kvints starkaste. Den liksom ebbar ut där den borde växla upp och slita hjärtat ur kroppen på mig. Får ändå en biljett vidare, då detta är ett av få rockiga bidrag i år.
TILL ANDRA CHANSEN

 

Låt 6
Lisa Ajax: I don't give a
Låtskrivare: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad.
Jag stör mig inte nämnvärt på att Ajax sjunger "fuck", vilket blivit omskrivet inför tävlingen. Dessutom låter det mer som "fuö". Däremot är det sjukt tjatigt att hon sjunger "I don't give a" sjuttifjorton gånger. Ajax levererar i alla fall klockrent och har någon sorts gullig star quality som hon pressar till max genom enorma bilder på sig själv på scen. Smart.
TILL ANDRA CHANSEN

 

Låt 7
Benjamin Ingrosso: Good lovin'
Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Parad, MAG.
Är det en värmefilt? Insidan på ett kinderägg? Mikropopcornpåse? Nej, det är bara Benjamin Ingrosso som föds fram ur ett enormt folieägg. Det ser dock snajdigare ut på tv och det är ju det som räknas. Han har rätt mycket att tänka på i numret, Benji, men bara han lyckas skaka loss nerverna så är det här en riktigt glassig liten funksoulpopdänga med svåra Justin Tiberlake-komplex.
TILL FINAL