Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Uddevalla älskar sin son - Thomas Stenström vet hur festen ska hållas vid liv

Visst vet Uddevallasonen hur festen ska hållas vid liv. Tidningens recensent tackar både artisten och publiken för den minnesvärda konsert i Museiparken.

Jag var på en ”liten” spelning för två veckor sedan. En Göteborgsson sjöng för sin stad på stadens största arena. Ok. Jag tyckte det var ok. Efter i kväll vet jag vad som saknades för ett högre betyg. Det saknades en äkta nerv. Det saknades ett uppriktigt starkt band till publiken.

Thomas Stenström visade hur det ska göras när man står där på hemmaplan ansikte mot ansikte med hungriga fans. Han visade hur det funkar trots att det säkert är den läskigaste jävla spelningen han gjort. Att just komma hem och sjunga om allt det där som hänt här framför en publik som vet exakt vad du sjunger om.

Första gången när han klev in på scen den här kvällen för att gästa Newkid försvann ljudet men när det är dags att kliva upp igen för sin tid i rampljuset är allt på rätt plats både ljud, publik och känslor. ”Storebror”, som Newkid själv kallade honom i en intervju tidigare samma dagen, kommer in och håller halsduken högt och när han drar igång ”Luffareblod” vet både han och publiken att det här kommer bli något alldeles extra. Publikens sång tystnar aldrig denna kväll. ”Allt jag har lärt mig har jag lärt mig i den här staden. Och jag INTE lärt mig har jag också lärt mig i den här staden” säger Thomas och lovar oss den längsta konserten någonsin. Ja, han bjuder på rejält mycket mellansnack. Han snackar om minnen från staden. Och han ger även en känga åt Jimme Åkesson ”Jag har aldrig träffat honom men gör ni det ge han ett finger från mig.”.

Och när han tar ett glas vin känns det helt rätt för den här kvällen måste han skåla med publiken. För ja, det går liksom inte att recensera den här kvällen utan att recensera publiken. Alltså hatten av till alla Uddevallabor! Bästa jag upplevt på väldigt länge! Så mycket bärkraft har jag sällan skådat. I alla fall aldrig i Uddevalla.

Och han är nog uppriktigt ärlig när han säger att han älskar den här staden. Jag har sett hans tidigare spelningar i hemstaden, men så mycket kärlek han fick i Museiparken i kväll har jag inte sett.

Men det jag kommer minnas mest är tempot. En helt underbar energi har han på ”Inte lätt att leva”. Och även om Miriam Bryant saknas på ”Gråter om du vill” så blir den helt suverän när Newkid kliver upp. På ”Ser du månen” låter han publiken sjunga färdigt sista versen och på extra numret ”Forever young” vänder han micken mot publiken.

Ja, Uddevalla var där för att hylla sin son. Och nej, han behöver inte krydda med några hemliga gäster han behöver bara addera en Uddevallapublik - då är han som allra allra bäst.

Thomas Stenström

Lördag 3 september

Museiparken, Uddevalla

Låtlista

1. Luffareblod

2. Väntar på en solig dag

3. Röda himlar

4. Himlen över city

5. Nätterna

6. Jag kommer aldrig mer tillbaks

7. Göteborg

8. Det är inte lätt att leva

9. Elvis, Einstein och jag

10. Gråter om du vill

11. Ser du månen där du är ikväll?

12. Gator utan namn

13. På en vacker dag

14. Aldrig för sent för oss två

15. Hotel amigo

16. Spring baby spring

17. Bam Bam

18. Slå mig hårt i ansiktet

19. Hej hallå

20. Forever young