Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förundersökningen mot den man som misstänktes för våldtäkt och sexuellt ofredande under inspelningen av Paradise Hotel läggs ner. Bild: Anders Wiklund/TT
Förundersökningen mot den man som misstänktes för våldtäkt och sexuellt ofredande under inspelningen av Paradise Hotel läggs ner. Bild: Anders Wiklund/TT

Utredning om sexbrott i Paradise hotel läggs ner

Under inspelningen av dokusåpan Paradise Hotel förra året kom anklagelser om sexuella övergrepp, bland annat mot en deltagare från Uddevalla, och en brottsutredning inleddes. Nu meddelar åklagarmyndigheten att utredningen läggs ner.

Det var under våren 2021 som anmälningar kom in om att två kvinnor blivit utsatta för sexualbrott i samband med inspelningen av tv-programmet Paradise Hotel.

En av de som ska ha utsatts var Annie Dahlberg från Uddevalla. Hon har tidigare berättat för Bohusläningen att en manlig deltagare tog på hennes underliv, mot hennes vilja. Han ska även ha dragit ner en annan deltagares bh.

– Det började redan tidigare på kvällen. Han började hålla på och jag tar bort hans händer och säger att jag inte vill. Jag är väldigt tydlig, sa Annie Dahlberg till Bohusläningen.

En förundersökning inleddes och en man kom att misstänkas. Gärningarna rubricerades som våldtäkt och sexuellt ofredande.

Men på fredagseftermiddagen meddelade åklagarmyndigheten att utredningen läggs ner.

– Nu har alla förhör med de inblandade personerna hållits och min bedömning är att jag inte kan bevisa att brott har begåtts. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att styrka brott, förundersökningen läggs därför ned, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som varit förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Bohusläningen har sökt åklagare Charlotte Frisack Brodin och programdeltagaren Annie Dahlberg.