Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

”Vi vill hjälpa folk att hitta tillbaka till biblioteket”

Ett bibliotek är mycket mer än bara ett ställe att låna böcker – det menar Madeleine Heimersson från Studiefrämjandet Fyrbodal. Nu bjuder biblioteket in till en gratisföreställning om August Strindberg och har fler evenemang planerade framöver.

På onsdag bjuder Vänersborgs bibliotek in till monologen "En dåres försvarstal" i samarbete med Studiefrämjandet Fyrbodal och Järnstudion Göteborg.

– I monologen gestaltar skådespelaren Eskil Lundgren August Strindberg. Föreställningen var en dundersuccé när den spelades i Göteborg och efter det har Eskil Lundgren turnerat med föreställningen, berättar Madeleine Heimersson.

Monologen är baserad på August Strindbergs roman ”En dåres försvarstal”. Föreställningen är helt gratis att gå på och fribiljetter till monologen går att hämta ut på biblioteket. Klockan 18.30 startar monologen.

– Jag sprang på Eskil Lundgren på bokmässan i Göteborg och undrade om det inte skulle gå att boka honom till biblioteket i Vänersborg. Och här är vi nu, säger hon.

Viktiga evenemang

Att just den här typen av evenemang kommer till biblioteket tycker hon är viktigt. Inte minst på grund av den långa renoveringen av biblioteket som varit.

– Vi vill hjälpa folk att hitta tillbaka till biblioteket. Ett bibliotek är så mycket mer än bara ett ställe att låna böcker. Efter att biblioteket varit stängt så länge är det extra viktigt med den här typen av evenemang för att locka besökare, säger Madeleine Heimersson.

Framöver väntar flera evenemang, bland annat flera författarsamtal. Till exempel kommer författaren Patricio Galvez och berättar om sin bok ”Min dotters resa till IS” den 13 april.

LÄS OCKSÅ: Här är alla vinnarna på Vänersborgsgalan 2023

LÄS OCKSÅ: Spotify-succén besökte staden: ”Kul nål att sätta i kartan”

LÄS OCKSÅ: Claes Eriksson: Inget mer Galenskaparna