Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mattias Bergman, vice vd på Nevs, berättar att man för samtal med finansdepartementet om att köpa Saab Parts.

Nevs intresserade av Saab Parts

Nevs för samtal med finansdepartementet om att kunna köpa reservdelsbolaget Saab Parts. – Om priset är det rätta är vi intresserade, säger Mattias Bergman, vice vd på Nevs.

Saabs reservdelsbolag ingick inte i köpet när Nevs köpte bilföretaget av konkursförvaltarna, i stället tog staten över ägandet. En bakgrund var de säkerheter som staten via Riksgälden hade på Saab när bolaget blev beviljades ett lån av Europeiska investeringsbanken, EIB. På senare tid har det ifrågasatts om staten verkligen kommer att kunna få ut de 2,2 miljarder som säkerheterna var värda om och när Saab Parts säljs.

Och nu signalerar Nevs att man åter är intresserade av att köpa reservdelsbolaget. Vice vd:n Mattias Bergman förklarade för en delegation med riksdagspolitiker som besökte Trollhättan på måndag att man ”för en dialog” med finansdepartementet och näringsdepartementet om att köpa Parts.

– Det är helt klart så att det finns tydliga synnergieffekter mellan oss och Parts. Om priset är det rätta är vi intresserade, säger han utan att precisera detta närmare.