100 år av Liseberg i 100 bilder

Det har gått hundra år sedan den där sommaren 1923 då Liseberg öppnade sina portar. Vi har rotat i arkiven för att visa upp hur nöjesparken tjusat göteborgare och tillresta det senaste seklet.

ANNONS
LocationGöteborg||

Den 8 maj fyller Liseberg officiellt hundra år. Vi gratulerar med detta bildspel som sträcker sig över hundra år och hundra bilder. De flesta bilderna kommer från GP:s egna arkiv och de göteborgska historiska pressarkiven. Men många bilder har också ställts till förfogande av Liseberg.

I samband med hundraårsjubileet släpper Liseberg praktverket ”Liseberg - glädje tillsammans sedan 1923”. Boken, som ges ut på Tukan Förlag, är skriven och sammanställd av Lisebergsmedarbetarna Stefan Wern och Patrik Källström.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS