Rickard Olsson kan slå Leif "Loket" Olsson gamla rekord.
Rickard Olsson kan slå Leif "Loket" Olsson gamla rekord.

Bingolotterna kan ta slut – på väg mot nytt rekord

Under lördagen, endast en dag efter beskedet om att Com Hems kunder återigen kommer att kunna se på TV4, märktes en kraftig ökning av antal sålda biljetter till årets uppesittarkväll.

ANNONS

I debatten kring den nu avslutade konflikten mellan Com Hem och TV4, var frågorna från tittarna många hur det skulle bli med Bingolottos uppesittarkväll. Under fredagen blev klart att de båda parterna kommit överens och nu har Folkspel, som äger Bingolotto, märkt av att försäljningen av biljetter skjuter i höjden – rent av mot ett nytt rekord med över 60 miljoner i överskott till landets klubbar och organisationer.

– De rapporter vi fått under dagen och som är på väg att ta oss mot nytt rekordsiffror påvisar vilket engagemang det finns för att stödja vårt föreningsliv. Vi är oerhört tacksamma för att inblandade parter också förstår det och därför såg till att hitta en lösning, säger Hans Sahlin, vd för ideella Folkspel, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rekord från 1998

Det nuvarande rekordet erhölls 1998 med dåvarande programledaren Leif "Loket" Olsson. Det har varit svårslaget. 2018 års försäljning gick upp till 3,5 miljoner sålda lotter, vilket var det tredje bästa året i uppesittarkvällens historia. Då styrdes rodret av programledaren Rickard Olsson, som också återkommer till årets uppsättning.

– Det är så mycket hjärta i det som Folkspel och Bingolotto gör för Sveriges alla klubbar, lag, förbund och föreningar. Det ideella Sverige som är en stor nyckel till att öka integration, minska klassklyftor och öka gemenskapen. Allt det blir väldigt tydligt just den här kvällen. Att vi dessutom kommer att leverera rekordsiffror är förstås magiskt, säger han.

Lotter kan ta slut

Den stora försäljningsökningen medför också att årets lotter till uppesittarkvällen håller på att ta slut. Johan Lindqvist, försäljningschef på Folkspel menar att man bör skynda sig för att inte gå lottlös. Årets försäljning beräknas landa på över fyra miljoner sålda lotter.

– Det finns en risk att lotterna tar slut i delar av landet, oavsett om man inhandlar dem digitalt eller fysiskt. Ska man försäkra sig om lotter är det säkrast att köpa dem så snart som möjligt, säger han.

ANNONS