Carolina backar upp Kent på avskedsturnén

På en 28 spelningar lång turné genom Sverige, Finland, Danmark och Norge tar gruppen som ofta kallas Sveriges största rockband farväl till publiken i höst. I kören som backar upp finns Carolina Wallin Pérez.

ANNONS
|

Framför en gigantisk femdelad tv-vägg står Joakim Berg, Sami Sirviö, Martin Sköld och Markus Mustonen uppradade. Sedan den självbetitlade debuten 1995 har de levererat en strid ström av skivor och hitlåtar. Men nu är slutet nära och det är dags att ta välregisserat farväl.

Under höstens avskedsturné förstärks bandet av Max Brandt (gitarr), Andreas Bovin (synt) och en kör bestående av Daniela Sörensen, Malin Brudell och Carolina Wallin Pérez.

– Det är supermäktigt och väldigt roligt att få bada sig i deras solsken. Publiken känns väldigt pepp och verkar uppskatta det de får. Det är speciellt, men på ett väldigt angenämt sätt, säger Carolina Wallin Pérez.

ANNONS

Hon har precis kommit hem till Stockholm igen efter turnéns inledning i Linköping och Göteborg och en mellanlandning hos familjen i Mellerud när TTELA når henne. Det var i Mellerud, under tonårstiden, som hon började lyssna på bandet från Eskilstuna.

– Jag lyssnade väldigt mycket under högstadie- och gymnasieåren. Sedan har de hängt kvar, även om det inte har blivit lika intensivt lyssnande de sista åren, berättar Carolina.

2009 gav hon ut debutalbumet Pärlor och svin med covers från Kents låtskatt. Hennes tolkning av Utan dina andetag har blivit mycket populär och i december förra året nådde försäljningen upp till dubbel platina. Men det är inte den eller någon av de andra låtarna som är med på hennes skiva som är favoriten att framföra nu tillsammans med Kent.

– Det är en så svår fråga, för de är olika från dag till dag. Men Förlåtelsen, Var är vi nu och Andromeda är fina, säger hon.

Turnén med Kent tar upp nästan all tid i höst, men mellan spelningarna hoppas Carolina Wallin Pérez hinna fortsätta jobba med den kommande plattan.

Sedan hon släppte sin andra skiva 2012, då med eget material, har det blivit mycket jobb med andra artister, som Say Lou Lou, Ana Diaz, Mariette och Lorentz.

ANNONS

– Jag vet inte när den kan bli klar, men den är på gång i alla fall. Det blir väldigt stor skillnad på den och förra plattan, det är mer syntigare pop nu.

Om det är dags att säga hej då till Kent även för Carolina får framtiden utvisa ...

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag tror inte att det blir något mer på skiva, men möjligtvis live, säger hon.

Läs mer:

ANNONS