Stiftelsen till minne av Matthew Perry (1969–2023) har fått sitt X-konto kapat av bedragare som försöker lura till sig pengar. Arkivbild.
Stiftelsen till minne av Matthew Perry (1969–2023) har fått sitt X-konto kapat av bedragare som försöker lura till sig pengar. Arkivbild. Bild: Haraz N Ghanbari/AP/TT

Döda "Vänner"-stjärnans sociala medier kapade

Stiftelsen till minne av den döde skådespelaren Matthew Perry har fått sitt konto på sociala medier-plattformen X kapat av hackare.

ANNONS

I ett inlägg på Instagram skriver stiftelsen att hackare har kapat deras konto på X och lagt in en länk på sidan till en falsk donationssida, där pengarna som man donerar inte alls går till stiftelsens ändamål, utan rakt ned i hackarnas fickor.

"Donera inte pengar till bedragarna och sprid inte länken. Vi accepterar bara donationer via vår officiella hemsida", skriver stiftelsen.

Matthew Perry dog i oktober förra året vid 54 års ålder efter ett långvarigt drogmissbruk. Stiftelsen till hans minne instiftades för att hjälpa andra som lider av missbruk.

Perry, mest känd för sin roll som Chandler i den populära tv-serien "Vänner", var öppen med missbruket och arbetade aktivt för att hjälpa andra i hans situation.

ANNONS
ANNONS