Galenskaparna återförenades för att hylla Claes Eriksson

Under söndagen hyllades Claes Eriksson i säsongsavslutningen av ”Vilket liv”. På plats för att hylla honom var bland annat hela Galenskaparna, samt Per Fritzell och Jan Rippe från After Shave. Det blev ett känslosamt program för 73-åringen.

ANNONS

I TV4:s underhållningsprogram ”Vilket liv”, som programleds av Renée Nyberg, hyllas olika kändisar för deras gärning inom branschen. När det på söndagskvällen blev Trollhättesonen Claes Erikssons tur att hyllas blev det en kavalkad i gamla minnen och rörande möten.

Det hela inleddes med en monolog av Per Andersson i Claes Eriksson-stil, följt av en sång framförd av Per Andersson.

– Må varje generation få uppleva en sån, fan, jag tror jag älskar Claes Eriksson, sa Per Andersson från scenen på Oscarsteatern.

Under framträdandet var Claes Eriksson märkbart rörd och hade tårar i ögonen. Därefter var det dags för Claes att ta sig upp på scenen för att ta emot folkets jubel.

ANNONS

Galenskaparna återförenades på Oscarsteatern

Under programmet gästade olika personer från Claes liv. Först ut var hans bror Anders Eriksson, tätt följd av Kerstin Granlund. I och med hennes entré på scenen var också hela Trollhättegruppen Galenskaparna samlade.

– Åh nej, sa en chockad Claes innan han förenades med Kerstin Granlund i en lång kram.

En stund senare var dags för nästa chock. Ut på scen klev Jan Rippe och Per Fritzell från After Shave. Tillsammans med Anders Eriksson och Kerstin Granlund tog de direkt ton i den legendariska låten ”Bara sport”. Än en gång var det en märkbart tagen Claes.

Hyllades stort av Jan Rippe

När sedan hela Galenskaparna och After Shave var samlade, bortsett från Knut Agnred som var sjuk samt den framlidne Peter Rangmar, diskuterades Claes manusarbete. Då passade Jan Rippe på att ge honom en rejäl hyllning.

– Ingen i Sverige har kunnat nå upp till Claes nivå. Förutom möjligtvis Tage Danielsson, sa Jan Rippe.

Överraskningarna tog inte slut där. Lite senare i programmet kom Claes sambo samt döttrar upp på scenen. Hans barnbarn var också på plats och bjöd på skönsång, då de tog ton i låten ”Konfirmationspresenten”. I samband med det berättade en av hans döttrar att hon fick en synt, just i konfirmationspresent.

ANNONS

– Jag tyckte det var väldigt fyndigt, sa Claes och teatern fylldes av skratt.

Hur avslutades kvällen då? Jo, med Anders och Claes Eriksson sittandes bredvid varandra samtidigt som Anders Eriksson framförde ”Gót å leva”. Såklart fylldes sedan scenen med kvällens alla gäster som gemensamt framförde klassikern.

LÄS MER:Claes Eriksson om hemstaden: ”Kan man bli mer hedrad?”

LÄS MER:Claes Eriksson är klar som sommarpratare

LÄS MER:Claes Eriksson: Inget mer Galenskaparna

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS