Här är artisterna som hyllar Marie Fredriksson på Storan

Agnes, Eva Dahlgren och Linnea Henriksson kommer till Storan på måndag. Tillsammans med Per Gessle och en rad andra artister ska de hylla vännen och kollegan Marie Fredriksson.

ANNONS

Det har gått undan sedan det blev känt att SVT arrangerar och spelar in en hyllningsgala till avlidna Roxette-stjärnan Marie Fredriksson. Ännu saknas ett antal namn som ska vara på plats men nu är det klart med en handfull namnkunniga artister.

Vänersborgsbördiga Agnes, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Maja Ivarsson och Lasse Lindbom är alla bokade för måndagens hyllning.

– När jag var ung fanns det bara en enda cool brud med läderjacka och blonderat hår att se upp till, det var Marie Fredriksson. Hon visade att det var möjligt, säger Maja Ivarsson från The Sounds.

LÄS MER:Marie Fredriksson hade en klang i rösten som rörde vid våra starkaste känslor

Även Petra Marklund har barndomsminnen av Marie Fredrikssons musik.

ANNONS

– När jag gick i Nacka musikklasser fick min klass framföra "Tro". Och jag, som liten flicka, upptäckte en fantastisk artist. Från den dagen blev Marie en av mina största inspirationskällor, säger hon.

Hyllningsgalan spelas alltså in på måndag för att sedan sändas i SVT den 25 januari. Totalt kommer tolv eller tretton artister att medverka så fler namn tillkommer.

– Vi ser fram emot en magisk afton. Det känns fantastiskt att så många fina artister vill dela den här kvällen med oss och tv-tittarna, säger projektledaren Marion Jernråda.

Marie Fredriksson avled den 9 december, 61 år gammal, efter en längre tids sjukdom.

LÄS MER:Marie Fredriksson hyllas med unik kväll på Storan

ANNONS