Konserterna du inte får missa i sommar

Peg Parnevik i Trollhättan, Familjen i Vänersborg, Benjamin Ingrosso i Lysekil, Newkid och Miss Li på Smögen och Thomas Stenström i Uddevalla är bara några av alla artister som gästar oss i sommar. Här kommer 19 tips på konserter du inte får missa!

ANNONS
|

Med reservation för eventuella ändringar.

Bild: Anders Ylander

1. Linnea Henriksson

När: 27 juni
Var: Falkeröd, Grebbestad

Linnea Henriksson svänger förbi Falkeröds trädgårdskafé fören intim spelning. Med stor scennärvaro nämns hon som en av Sveriges bästa liveartister. Under 2024 är Linnea Henriksson aktuell med två unika turnéer där hennes katalog presenteras på helt olika sätt.
Bild: Claudio Bresciani / TT

2. Familjen

När: 27 juni
Var: Dalaborgsparken. Vänersborg

På förfesten till Subkultfestivalen 28-29 juni uppträder Noice, Familjen och Red Cell. Familjen, eller Johan T Karlsson har en lång karriär med sin elektronika pop. Han var blad annat med i Så mycket bättre 2014. Hösten 2023 släppte han senaste skivan och är redo att fylla dansgolven i sommar.
Bild: Cornelia Jonsson

3. Frida Braxell

När: 28 juni
Var: Upperud, Mellerud

Sex fredagskonserter blir det i sommar på Upperud 9:9. Premiärkvällen är det Frida Braxell som står på scen. Hon beskrivs lite som en doldis på svensk musikhimmel. Men hon har redan hunnit uppträdda för kungaparet. Musikaliskt rör hon sig mot folklig pop som sträcker sig utanför normen. Senare i sommar besöker bland andra Kristian Anttila och Hellsongs den dalsländska sommarscenen.
Bild: Pressbild

4. The Pleasures

När: 30 juni
Var: Folkets hus, Uddevalla

The Pleasures frontas av Catherine Britt och Lachlan Bryan från Australien. Musiken beskrivs som skitig, bluesig americana med texter om brustna hjärtan och uppslitande separationer.
Bild: JULIA MARD

5. Amanda Bergman

När: 3 juli
Var: Falkeröd, Grebbestad

Har ni inte varit på Falkeröds trädgårdskafé kanske det är dags denna sommar. Många grymma artister är inbokade och en av dessa är Amanda Bergman. Med den helt nya skivan “Your Hand Forever Checking On My Fever” i bagaget gör hon en intim spelning i ladan. Amanda Bergman är även support till Lars Winnerbäck 3 augusti i Uddevalla.
Bild: Magnus Lejhall/TT

6. Maja Francis

När: 5 och 6 juli
Var: Slussens pensionat, Orust

Som tidigare somrar så stoltserar musikhotellet i Slussen med en lång rad av artister denna säsong. Daniel Norgren, Graveyard, Molly Hammar, Sara Parkman, Rebecka Törnqvist och många fler. Maja Francis checkar in två kvällar. Hon har fått stor uppmärksamhet efter sitt debutalbumet ”A Pink Soft Mess” och beskrivs ha en alldeles unik röst. I år släpper hon ny skiva och drar i höst ut på ”Hello Cowboy Tour 2024”.
Bild: Sofie Grabo

7. José González

När: 7 juli
Var: Tossene kyrka, Sotenäs

Årets Clandestino Festival i Göteborg gör en utflykt till Tossene och avslutar hela festivalen med tre konserter i Tossene kyrka med Brìghde Chaimbeul, Bitoi och Göteborgs världsstjärna José González. Han har uppträtt för fullsatta hus i bland annat Operahuset i Sydney, Beacon Theater i New York och Royal Albert Hall i London.
Bild: Anders Ylander

8. Melissa Horn

När: 12 juli
Var: Scen på Bônn, Hamburgsund

Efter succé i Så Mycket Bättre åkte Melissa Horn ut på en stor turné 2022. Den här våren har hon och bandet spelat i storstäder runt om i Norden. Turnén blev helt utsåld, bland annat 11 slutsålda kvällar på Södra teatern i Stockholm. I sommar är hon ute på större turné igen och gör en intim spelning på den fina lilla scenen i Hamburgsund.
Bild: Sebastian LaMotte

9. Tomas Di Leva

När: 17 juli
Var: Kanten, Hunnebostrand

Kanten Café & bar satsar på artister på bron under sommaren. Förutom besök av popikonen Tomas Di Leva blir det fler kvällar med bland andra Chris Kläfford och Patrik Isaksson.
Bild: Karl Melander/TT

10. Peg Parnevik

När: 19 juli
Var: Folkets park, Trollhättan

Stadsfesten Fallens dagar öppnar stort i år med Estraden och Peg Parnevik på scen första kvällen. Peg har ny musik på svenska som hon ger sig ut på turné med. Trollhättan och festivalen Amaze på Smögen blir två av turnéstoppen för stjärnan denna sommar.
Bild: Jonas Lindstedt

11. Benjamin Ingrosso

När: 20 juli
Var: Gullmarsvallen, Lysekil

Benjamin Ingrosso har varit ute på Europaturné och nu i sommar är det Sveriges tur att dansa loss med stjärnan på hans ”Better days tour”. Han är också utsedd till Sveriges bäst klädda man.
Bild: Jari Välitalo

12. Måns Zelmerlöw

När: 23 juli
Var: Charlottenlund, Grebbestad

I sommar blir det stor turné för folkkäre Måns Zelmerlöw. Efter spelning på Liseberg 19 juli landar han med ”Överallt men ingenstans”på Fallens dagar 20 juli och sedan i Grebbestad och utomhusscenen i folkparken 23 juli.
Bild: Fredrik Persson/TT

13. Myra Granberg

När: 26 juli
Var: Kungstorget, Uddevalla

Uddevallakalaset firas under tre intensiva dagar 25-27 juli. Folkfest och mycket av allt står på schemat, men framför allt gratis konserter. Myra Granberg ses idag som en av Sveriges bästa kvinnliga liveakter. På scen dessa dagar hittar vi också Moneybrother, Matilda Lundberg, Jesper Lindell med flera.
Bild: Magnus Andersson/TT

14. Miss Li

När: 26 juli
Var: Havsvallen, Smögen

Amaze festival på Smögen växer större och större för varje år. Från house finns det nu även plats för svensk pop denna första av två festivaldagar. På scen står bland andra Victor Leksell, Peg Parnevik och hela Sveriges älskling - Miss Li, som fortsätter leverera hit efter hit.
Bild: Håkan Fredriksson

15. Newkid

När: 27 juli
Var: Havsvallen, Smögen

Uddevallasonen Newkid ger sig ut på vägarna igen med ny musik. Efter spelning på Liseberg blir det fler stopp i Sommarsverige. Efter en lyckad spelning på Amaze sommaren 2022 kommer han tillbaka i år.
Bild: Ida Blom

16. Sarah Klang

När: 30 juli
Var: Stallebrottet, Malmön

Sommarens program på utomhusscen är fullspäckat med både musik och teater. Sarah Klang gästar en kväll. Hennes senaste skiva ”Mercedes” har hyllats stort. Missar ni denna spelningen finns det en chans till, då hon kommer till Thomas Stenströms konsert 24 augusti i Uddevalla.
Bild: Henrik Montgomery/TT

17. Lars Winnerbäck

När: 3 augusti
Var: Museiparken, Uddevalla

2024 blir en ”Winnerbäck-sommar” när Lasse ger sig ut på en stor turné till vackra slott, på stora arenor och på fina festivaler i Sverige och Norge. Bästa stoppet blir såklart i Uddevalla. Med sig har han ny musik från senaste skivan ”Neutronstjärnan”.
Bild: Jerry Lövberg

18. Cirkus Miramar

När: 10 augusti
Var: Skälebacken, Uddevalla

Den lilla intima festivalen Elinorspelen arrangeras i år för 16:e gången. Livemusik, sportarrangemang och gemenskap står på programmet. Har ni missat Cirkus Miramar på Fallens dagar 20 juli kan en tur ut på landet vara väl värd för att se detta energiska popkollektiv. På scen denna kväll står även Dead in love och Frida Franzen.
Bild: Håkan Fredriksson

19. Thomas Stenström

När: 24 augusti
Var: Museiparken, Uddevalla

Uddevallasonen kommer hem igen. Går det att göra om succén från spelningen med Newkid i samma park? Ja, det tror artisten själv. Laddad är han till tänderna för sommarens ”Superlativ tour”. Senaste skivan prisades med en Grammis för “Årets Pop” 2024. Samtidigt kammade Thomas hem ännu en Grammis som “Årets artist”.
ANNONS