Lasse Berghagens barnböcker blir musikal. Arkivbild.
Lasse Berghagens barnböcker blir musikal. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Lasse Berghagens böcker blir musikal

Lasse Berghagen var inte bara en av Sveriges mest folkkära artister, han skrev även barnböcker. I sommar blir hans böcker om Filippa och morfar familjemusikal.

ANNONS

"Filippa och morfar träffar Teddybjörnen Fredriksson" bygger på de fyra böckerna om Filippa och morfar och är inspirerade av Lasse Berghagens egen relation med ett av barnbarnen. Han började skriva manuset till musikalen 2018 tillsammans med Göran Lohne.

"Filippa och morfar träffar teddybjörnen Fredriksson" handlar om en dotters närhet till sin morfar och bjuder på Lasse Berghagens musikaliska låtskatt.

"Jag ser verkligen fram emot att få se föreställningen. Den handlar ju om min dotters närhet till sin morfar", säger Lasse Berghagens dotter Maria Berghagen i ett pressmeddelande.

"Filippa och morfar träffar Teddybjörnen Fredriksson" har premiär på Tjolöholm Slott 12 juli. Morfar spelas av Mattias Manne och Filippa av Louise Thörner.

ANNONS

Lasse Berghagen avled den 19 oktober förra året. Han blev 78 år gammal.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS