Marko Lehtosalo och hans mamma Irma är tillbaka i tv-rutan med en ny säsong av 'Marko & Irma' som har premiär på TV4 och TV4 Play den 5 mars. Pressbild.
Marko Lehtosalo och hans mamma Irma är tillbaka i tv-rutan med en ny säsong av "Marko & Irma" som har premiär på TV4 och TV4 Play den 5 mars. Pressbild. Bild: Gabriel Liljevall/TV4

Markoolio om sin succémamma: Hon är filterlös

Räkna med några "helvetti" och andra kraftuttryck när mor och son Lehtosalo är tillbaka i en ny säsong av succén "Marko & Irma".
– Hon är sig lik, säger Marko.

ANNONS

Marko "Markoolio" Lehtosalo är tillbaka i rutan med sin mamma Irma. Eller ska man kanske säga att Irma är tillbaka i rutan med sin son?

– Jo, det kan man lugnt säga. Efter 26 år i rampljuset är det faktiskt helt underbart att få stå i bakgrunden, säger artisten och programledaren.

Gammal som ung tog snabbt Irma till sitt hjärta – och på Kristallengalan kammade "Marko & Irma" hem pris i kategorin årets bästa realityserie.

– Till skillnad från många andra är hon inte skadad av sociala medier. Hon gör sig inte till, utan är sig själv. Hon är filterlös, på gott och ont. Ska sanningen fram är jag lite orolig för att göra livegrejer med henne, man vet aldrig vad hon ska säga.

ANNONS

Dejtingprogram

Nu när Irma är kändis är det många som rycker och drar i henne. Sonen har fullt upp med att agera kontaktperson åt sin mamma.

– Nu senast ville man ha med henne i ett dejtingprogram. Men hon är sig lik och gillar fortfarande att ligga på soffan och kolla på "Naked and afraid", säger han.

Huset som Marko byggde till Irma i första säsongen står nu klart – och hon stormtrivs. Återstår nu att göra är att fixa tomten, bygga uppfart, altan – och en hundgård.

– Vi dividerade en del om den, men det blev en hundgård, säger Marko.

Finlandsresa

Förutom fix på tomten blir det också en resa över Östersjön till Irmas hemstad Lahti, där Marko får utforska sina finska rötter.

– För mamma var det rätt känslomässigt. Det var många minnen, säger Marko.

Om tv-tittarna kommer att få se mer av duon också i framtiden återstår att se.

– Mamma har inte rest så mycket, så det kanske skulle vara en fortsättning.

Den nya säsongen av "Marko & Irma" har premiär på TV4 och TV4 Play den 5 mars.

ANNONS