McDonald styr tidsmaskin med skratt

På fredag tar Therese McDonald med publiken på Hebe­teatern på en tidsresa. Hennes stand up-föreställning tar sin början i nutid, efter 90 minuter har hon hunnit 100 år bakåt i Trollhättans historia.

ANNONS

Det är en något stressad Therese McDonald som TTELA pratar med några dagar innan föreställningen.

– Det är 300 personer som ska komma och titta på när jag försöker sammanfatta Trollhättans 100 år på två gånger 45 minuter, säger Therese McDonald och skrattar.

Hon har, av naturliga skäl, fått välja bort en hel del. Stundtals har urvalet varit svårt.

– Annars hade jag fått stå där och prata i tre dagar. Men jag ska försöka visa upp allt fantastiskt vi har i Trollhättan.

I sin stand up-föreställning kommer Therese McDonald ta upp typiska trollhättefenomen, bland annat slussarna. Men hur gör man för att slussar ska bli roligt?

ANNONS

– Det är så jäkla tråkigt att det blir roligt. Vi har så tråkiga landmärken i Trollhättan. Kungsgrottorna och fallen är ju väldigt fina men det är inga actionäventyr direkt.

För att man ska hänga med i föreställningen krävs det att man är från Trollhättan.

– När jag har testat materialet på stand up-scener på andra platser i landet har det inte alls gått hem.

I vissa inslag i föreställningen får Therese McDonald sällskap av sin dotter och dotterns kompis.

– Det är två 11-åringar som står på scen inför 300 människor. Det tycker jag är modigt.

Arbetet med att sätta ihop föreställningen har varit roligt, men stundtals också inneburit en del ångest.

– Min största ångest har hela tiden varit hur jag ska behandla Saab. Det är så otroligt känsligt och alla har en relation till Saab här.

Men det som från början var som allra svårast har nu blivit den delen av föreställningen som Therese McDonald är som mest nöjd med. Men detaljerna är hon lite hemlighetsfull med.

– Det kommer att bli något speciellt, säger hon.

Taggad. Therese McDonald ser fram emot att stå på Hebeteaterns scen. ”Jag tror att alla kommer att få en rolig kväll och att alla kommer relatera till någonting”, säger hon.

ANNONS

Fakta: Skratten ska dundra genom Trollhättans 100 år

Therese McDonald är en lokal stand up-komiker i Trollhättan. Hon har tidigare gjort flera egna shower. Hon har också mottagit Trollhättans kreativitetsstipendium 2015.

Föreställningen om Trollhättans 100 år äger rum på Hebeteatern i Trollhättan den 14 oktober.

ANNONS