Netflix kan begränsa kontodelning

Efter månader av rykten verkar det nu bli verklighet. Netflix ser ut att ta stora steg mot att förhindra användarna att dela på sina konton. Men hur tänker strömningsjätten stoppa smygtittarna?

ANNONS

Netflix har uppskattat att över hundra miljoner användare använder deras tjänst genom andras inloggningar. Nu har de uppdaterat sin hjälpsida med ny information om kontodelning, rapporterar The Streamable.

De nya riktlinjerna innebär att bara användare inom samma hushåll får använda samma Netflix-konto. Netflix kommer i sin tur uppmana användare som loggar in från en annan geografisk plats att skaffa en egen prenumeration. Kontot kommer då vara spärrat fram tills man gör det.

Blockerad på resan

Netflix kommer använda sig av IP-adresser, enhetens ID och spårning för att bedöma om någon bryter mot de nya reglerna. En enhet, till exempel en tv eller en dator, bedöms tillhöra ett hushåll om den uppkopplats mot hushållets internet åtminstone en gång inom en månads tid.

ANNONS

Netflix skriver också att om man använder tjänsten när man är på resande fot kan det leda till att en enhet blir blockerad. De har presenterat ett hjälpmedel som ska vara att man beställer en tillfällig kod som ger dem tillgång till sitt konto under sju dagar på resande fot.

Test i Sydamerika

Men dessa förändringar kommer, åtminstone inledningsvis, bara gälla amerikanska användare. Det är inte känt om det kommer att införas i fler länder. I länder i Sydamerika har Netflix experimenterat med ett annat upplägg under 2022. Streamingtjänsten har krävt användarna på en avgift när deras konto delas till ett annat hushåll.

Företaget har inte velat kommentera sina nya riktlinjer. I ett mejl till The Verge skriver en talesperson att de kommer att börja med betald kontodelning under första kvartalet i år.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS