Nu är Segerdahl en av sex

Det var en berörd William Segerdahl som fick beskedet att han gick vidare från fredagens Idoltävling och just känslorna fick ett stort utrymme i programmet i kväll.

ANNONS

Sedan tidigare hade 16-åringen berättat för att han skulle framföra Charlie Puths - "See you again" som han sjöng på sin bonusmorfars begravning för tre år sen.

Det märktes när 16-åringen framträdde att det fanns en hel del känslor som inte riktigt lyckades hållas i styr och det påverkade också renheten i sången och han missade ett par toner under framträdandet även Segerdahls föräldrar var påtagligt

– Fint emotionellt framträdande känner varje ord, det bästa du definitivt gjort, sa Nikki Amini.

Jurymedlemmen är också den som riktat hårdast kritik mot vänersborgaren under programmet.

– Att kunna ge sitt hjärta och var med sin känsla som du gör idag, det är så vackert, sa Kishti Tomita.

ANNONS

Anders Bagge tänkte tillbaka på när han förlorade sin far 2003 och menade att 16-åringen i dag gjorde något extra särskilt.

– Den här typen av låtar passar verkligen dig, menade han.

– Välkommen tillbaka till prispallen det här är globen stämningen, sa Alexander Kronlund.

William Segerdahl var själv inte nöjd med sitt framträdande och hade svårt att ta till sig juryns beröm.

– Låten betyder så mycket för mig och jag hade så gärna velat sätta sången, sade han.

Till och med Gina Dirawi kände med Vänersborgaren och gav honom en kram och uppmanade 16-åringen att vara nöjd med sitt framträdande i kväll.

En sak som stack ut i från kvällens framträdande var att juryn inte hade en enda kritisk kommentar angående gitarren som Segerdahl valde att använda under framträdandet, något som vanligtvis brukar få mycket kritik, i alla fall under audition sammanhang.

ANNONS