Instant Pose är ett av banden som tävlar i Musikslagets andra deltävling.
Instant Pose är ett av banden som tävlar i Musikslagets andra deltävling.

Sökandet efter Trollhättans bästa band

Taking Action är redan vidare. Och snart får vi veta vilket band som slår följe med dem på resan mot att bli Trollhättans bästa band.

ANNONS
|

Andra delen av Musik­slaget är här. Den här ­gången är det banden ­Intelligent Animal Minds, ­Moony Dour, Instant Pose och ­Conatus som kämpar om att ta sig ­vidare i tävlingen.

Det relativt nystartade bandet Intelligent Animal Minds influeras av många olika genrer och stilar. IAM består av Leo Falkås, Hannes Andersson, Tobias Dahlberg, Harald Göthblad, Anton Grahn och Fredrik Hjalmarsson från Trollhättan och är först ut på N3:s scen. Det blir bandets andra spelning hittills.

Alternativ rock

Moony Dour, ett alternativt rockband från Trollhättan, står näst på tur för att visa vad de går för. Bandet består av fyra killar med artistnamnen Jesper, Marcus, Tobias och Anders.

ANNONS

Tredje bandet för kvällen är Instant Pose som spelar indierock. De har haft bandet vilande i fyra år, men är nu igång igen och jobbar på att ge ut sina två debutsinglar – Creatures och Dancefloor. Bandmedlemmarna heter Jonathan Malmquist, Mattias Konradsson, Hans Rohdin, Martin Karlsson och Kalle Bjernestad.

Hårdaste bandet

Contatus är sist ut och kommer att står för kvällens hårdaste tongångar. De säger själva att de spelar en melodisk dödsmetal med tunga riff blandat med gitarrstämmor och dundrande trumkomp och en slaskande bas och growl. Det är Simon Karlsson, Jonas Gustafsson, Anton Andersson, Victor Spindel och Emil Johansson som bildar Contatus.

Den här veckans jury består av Helena Sundström, Kristoffer Hedberg och Dafvid Skoogh. Arrangör är som vanligt MF-Tor med support från N3, NBV och Studiefrämjandet.

ANNONS