Skärmbild från svenska Arrowheads 'Helldivers 2'. Pressbild.
Skärmbild från svenska Arrowheads "Helldivers 2". Pressbild. Bild: Sony

Tekniska problem gäckar svenska storspelet

Den svenska doldisens skjutarspel har haft fler spelare samtidigt än både "The last of us" och "God of war" på pc. Men populariteten gör att servrarna svettas.

ANNONS

Problem att logga in och problem med att få rätt belöningar efter avklarad bana. Så ser det ut för spelarna till den nya rymdskjutartiteln "Helldivers 2", som släpptes förra veckan.

Orsaken verkar vara att det är mer populärt än vad skaparna, svenska Arrowhead, räknat med.

Företaget "ökade totalkapaciteten för samtidiga spelare från 250 000 totalt till 360 000 totalt. Men det här var fortfarande inte tillräckligt eftersom spelarantalet hoppade till 360 000 efter fem och en halv minut", skriver vd Johan Pilestedt till spelarna på Discord.

Han ber om ursäkt för problemen, och lovar att utvecklarna jobbar med dem.

Närmare 200 000 pc-spelare har spelat titeln samtidigt via distributionsplattformen Steam, vilket är ett rekord för pc-portningarna av Sonys egenutvecklare spel, där titlar som "Spider-Man", "God of war" och "The last of us" finns, enligt Video Game Chronicles sammanställning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS