Artisten, programledaren och 'På Spåret'-deltagaren Jason Diakité, mer känd under sitt artistnamn Timbuktu, gör skådespelardebut i dramakomedin 'Allt och Eva'. Pressbild.
Artisten, programledaren och "På Spåret"-deltagaren Jason Diakité, mer känd under sitt artistnamn Timbuktu, gör skådespelardebut i dramakomedin "Allt och Eva". Pressbild. Bild: Ragna Jorming/Viaplay Group

Timbuktu debuterar som skådespelare

Hiphop-ikonen Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, debuterar i vår som skådespelare i Viaplays nya tv-serie "Allt och Eva".

ANNONS

"Det kändes först skrattretande så rädd var jag. Eller rättare sagt så övertygad var jag att jag skulle misslyckas", säger debutanten i ett pressmeddelande.

Tack vare pepp och uppmuntran från teamet gick rädslan dock snabbt över.

"Då kändes det faktiskt inte alls så skräckinjagande", säger Jason Diakité.

Spelar mot Tuva Novotny

"Allt och Eva" är en dramakomedi skriven och regisserad av Johanna Runevad. Tv-serien handlar om Eva (Tuva Novotny) som inte tror på kärleken men som är sugen på barn. Hon bestämmer sig för att åka till Danmark och låta inseminera sig.

Jason Diakité spelar Nils, sambo till Evas bästa kompis Josefine, som spelas av Sanna Sundqvist ("Tore", "Tack och förlåt"). Paret har hängt ihop länge, kanske för länge. Men trots att förhållandet knakar i fogarna har de bestämt sig för att gifta sig.

ANNONS

Mycket gemensamt

Jason Diakité säger att han delar vissa karaktärsdrag med sin rollfigur.

"Vi utmålar oss båda gärna som offer i en relation, det är en lömsk form av självcentrering", säger han i pressmeddelandet.

Förutom Tuva Novotny och Sanna Sundqvist får Jason Diakité sällskap av skådespelare som Sissela Kyle, Ann Petrén, Oskar Töringe och Björn Kjellman.

"Allt och Eva" består av sex avsnitt har premiär på Viaplay senare i vår.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS