Tusentals besökare när Amaze slog upp dörrarna: ”Kunde inte ha blivit bättre”

Stekande sol och musik på Smögen – festivalstämningen var minst sagt total när Amaze festival öppnade dörrarna under fredagskvällen.
– Stämningen är helt fantastisk, men det är med lite skräckblandad förtjusning det faktiskt händer nu, säger arrangör Christian Öster.

ANNONS
|

Gassande sol, festival och Smögen, ja, mer sommarstämning kunde det nästan inte bli under fredagen när Amaze Festival välkomnade besökarna till årets musikfest.

Redan när dörrarna öppnades vid 16 och var det många som dansade in på festivalområdet.

– Vi är så nöjda, det är så många människor här! Vi öppnade klockan 16 på minuten, så allt har gått utmärkt. Det är fler folk här idag än det var under endagsfestivalen förra året. Det är runt 7 000 bara idag, säger en uppspelt Christian Öster när tidningen haffar honom en stund inne på festivalområdet.

Amaze festival hade premiär 2018 och i år var det tredje upplagan. Då passade arrangörerna även på att utöka festivalen till två dagar istället för en, som det varit tidigare år.

ANNONS

–Jag njuter av att se alla glada människor här, och vädret, alltså det kunde inte bli bättre!, säger han glatt.

LÄS MER:Festivalen lockar tusentals till Smögen: ”Många sa till oss att det aldrig skulle gå”

Långväga besökare på festivalen: ”Gillar stämningen”

Smith & Tell inledde årets festival, och några som satt och gassade i solstolar och lyssnade på håll var Rasmus Andersson från Trollhättan och hans kompisar.

– Vi har inte varit här innan men det känns jävligt bra! Det känns nästan som man är på husvagnssemester, säger han.

När klockan närmar sig halv sju dansar allt fler besökare mot scenen. Några sitter kvar i gräset och några andra har tagit plats längst fram vid scenen. När Uddevallaartisten Newkid kliver på scen jublas det i publiken.

Några som också gjorde sin debut på Smögenfestivalen var vännerna Ronja Sundin, Johanna Thorén och Elvira Thörngren.

– Vi jobbar på bryggan här nere så vi brukar vara mycket på Smögen men har inte varit på festivalen innan. Det känns jävligt gött! Vi har mest sett fram emot Veronica Maggio, Hov1 och Newkid!

Ett gäng som däremot besökt festivalen varje år är Charlotta Sköldemyr, Trond Söilen, Johan Håkansson och Pernilla Håkansson från Stockholm.

– Vi gillar den här festivalen. Stämningen är härlig, säger Charlotta Sköldemyr och fortsätter;

– Sedan drar vi ju upp medelåldern en del också. Vi är veteraner kan man säga!, tillägger hon skämtsamt.

ANNONS

Många samlades på Smögen för festivalstämning

När kvällens näst sista band, Norlie & KKV, intar scenen är det fullsmockat med folk inne på festivalområdet. Så även utanför. På klipporna med utsikt över Havsvallen har flera åskådare tagit plats på filtar för att njuta av både havsbris och musik.

På vägen spatserar även polisen, och när Bohusläningen pratar med insatschef Hanna Landberg runt halv nio på kvällen har det hittills varit lugn kväll.

– Det har inte varit några ordningsstörningar hittills. Sedan har vi en särskild resurs uttagen för att jobba med det här evenemanget i helgen, men vi har bra samverkan med andra aktörer så som kommunen, räddningstjänsten och kustbevakningen, säger hon och fortsätter:

– Så vi är förberedda om något händer. Det är många som har fyllt 18 under pandemin och som kanske är ute för första gången, men vi märker ingen större skillnad från tidigare år. Det är en festlig kväll och det är vi förberedda på.

För vännerna Felicia Jansen Johnsson, Ellen Ekelund och deras kompisar är det just första gången de nu kan gå på festivalen, då de fyllde 18 år under pandemin.

– Vi ville passa på nu och det är jättehärligt att vara här!

Festivalen pågår även under lördagen, då spelar artister som Otto Knows, Hov1 och Will Sparks.

ANNONS

Amaze Festival

Vad: Musikfestival

Var: Havsvallen, Smögen

När: Fredag 29 juli - Lördag 30 juli

Artister fredag: Smith & Tell, Newkid, Norlie & KKV och Veronica Maggio

Artister lördag: Otto Knows, Hov1, Tungevaag, Wahlstedt, Will Sparks och Salvatore Ganacci.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS