Mari Carrascos står för koreografin och Gustav Deinoff för regin i Unga Klaras uppsättning av 'Romeo och Julia'. Pressbild.
Mari Carrascos står för koreografin och Gustav Deinoff för regin i Unga Klaras uppsättning av "Romeo och Julia". Pressbild. Bild: Elivra Glänte

Unga Klara tar sig an "Romeo och Julia"

ANNONS

Ungdomars explosiva kraft står i fokus när Unga Klara i Stockholm sätter upp William Shakespeares "Romeo och Julia" i höst. Huvudrollerna spelas av Myra Neander och Nina Rashid. För regin svarar Gustav Deinoff, en av teaterns två konstnärliga ledare, som med hjälp av Mari Carrascos koreografi och ny musik av Mikael Karlsson vill åstadkomma en föreställning som ska drabba högstadielever lika hårt som han själv en gång blev drabbad.

"Mitt första möte med pjäsen var när vi spelade den i skolan i nian. Den har levt med mig sen dess och det känns fantastiskt att få sätta upp den för andra högstadieelever", säger Deinoff i ett pressmeddelande.

ANNONS

Uppsättningen görs i samarbete med Helsingborgs stadsteater och Dalateatern. Med premiär 12 oktober spelas föreställningen på Unga Klara i Stockholm och på Helsingborgs stadsteater. Efter årsskiftet turnerar den i Stockholm, Sundsvall och delar av Dalarna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS