Regissören Yorgos Lanthimos och Emma Stone, som spelar huvudrollen i 'Poor things', filmen som inviger Stockholms filmfestival i november. Arkivbild.
Regissören Yorgos Lanthimos och Emma Stone, som spelar huvudrollen i "Poor things", filmen som inviger Stockholms filmfestival i november. Arkivbild. Bild: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Venedigfavorit inviger Stockholms filmfestival

Yorgos Lanthimos Venedigfavorit "Poor things" blir öppningsfilm på Stockholms filmfestival i november. Filmen fick Guldlejonet på festivalen i Venedig i år.

ANNONS

Emma Stone spelar huvudrollen i filmen som bygger på en roman av Alasdair Gray. Den grekiske regissören Yorgos Lanthimos mixar komedi, fantasy och science fiction till handlingen som utspelas på 1800-talet och kretsar kring en barnflicka och hennes sexuella frigörelse.

Stockholms filmfestival arrangeras i år mellan den 8 och 19 november. Hela filmprogrammet presenteras den 11 oktober.

Yorgos Lanthimos är sedan tidigare en favorit hos juryn i Stockholm. Redan 2008 fick han Bronshästen, det finaste priset för filmen "Dogtooth". Sju år senare belönades han med Stockholm Visionary Award för "The lobster".

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS