Vilken Taylor Swift-era är du?

The Era Tours konsertstilar, album för album. Välj en hel look från topp till tå eller plocka ut detaljerna du själv gillar bäst. Glöm inte vänskapsarmband! Cowboyboots och westernhatt funkar alltid, oavsett era.

ANNONS
Taylor Swift på Grammy-galan 2012 i en outfit som minner om den tidigaste eran, men visst saknar man det ikoniska 2006-håret just här?
Taylor Swift på Grammy-galan 2012 i en outfit som minner om den tidigaste eran, men visst saknar man det ikoniska 2006-håret just här? Bild: Matt Sayles

Taylor Swift

År: 2006.

Stil: Första albumets tonårs-Taylor, med somriga korta boho-klänningar, jeans och cowboyboots (förstås). Här kan du matcha gulliga blommönster med westernhatt och stora örringar. Bohemiskt och ungdomligt, romantiskt och charmigt.

2012 igen och ”Speak now”-turnén har nått Australien. Men nog är den fransiga guldklänningen och bootsen perfekt Fearless-stil?
2012 igen och ”Speak now”-turnén har nått Australien. Men nog är den fransiga guldklänningen och bootsen perfekt Fearless-stil? Bild: Theron Kirkman

Fearless

År: 2008.

Stil: Guldglittrande klänningar med fransar och matchande cowboyboots. Guld är erans signaturfärg och det matchas helst med vitt och strass. Modern countrystjärna möter klassisk 20-talsglamour.

2011 och Taylor Swift får Madison square garden i New York att lyfta iklädd kort, lila klänning.
2011 och Taylor Swift får Madison square garden i New York att lyfta iklädd kort, lila klänning. Bild: Charles Sykes

Speak now

År: 2010.

Stil: Romantik och magi i en härlig mix. Korta balklänningar, glittrande tyger och känslorna utanpå. Färg: Lila, lila, lila!

Taylor Swift och Nicki Minaj på MTV music awards. Vem hade egentligen den bästa Red-outfiten?
Taylor Swift och Nicki Minaj på MTV music awards. Vem hade egentligen den bästa Red-outfiten? Bild: Matt Sayles

Red

År: 2012.

Stil: Rött och teatraliskt. Under ”Red”-turnén bar Taylor själv en glittrande cirkusoutfit med hatt och allt som inspirerat många fans. Bästa plagg: Röd paljettkavaj.

ANNONS

Det är 1 augusti 2015 och Taylor Swifts 1989-turné har nått Vancouver.
Det är 1 augusti 2015 och Taylor Swifts 1989-turné har nått Vancouver. Bild: Jonathan Hayward

1989

År: 2014.

Stil: Färgen är ljusblå och stilen på plaggen ganska blandad. Förutom glittret och cowboybootsen kan du här inspireras av gamla tiders Hollywoodstjärnor, eller matcha vippig kjol med sportig paljettjacka.

Drama ✓ Svart ✓ Cut-outs ✓ Nattklubbskompatibelt ✓✓
Drama ✓ Svart ✓ Cut-outs ✓ Nattklubbskompatibelt ✓✓ Bild: Matt Sayles

Reputation

År: 2017.

Stil: Drama! Svart, guld, rött, grönt och glitter. Det symboliska djuret för den här eran är en orm och det är mörkt och kaxigt. Matcha knähöga stövlar med rött läppstift och cut-outs. En väldigt nattklubbskompatibel era.

Ljust och glittrigt från Taylor Swifts Tokyo-spelning under Eras-turnén.
Ljust och glittrigt från Taylor Swifts Tokyo-spelning under Eras-turnén. Bild: Toru Hanai

Lover

År: 2019.

Stil: Pasteller i allmänhet, rosa i synnerhet. Hjärtan, fjärilar, blommor – och förstås glittrande plagg i regnbågens ljusaste toner. Romantiskt och prinsesslikt, och alldeles alldeles underbart gulligt.

Sade någon blommor? Javisst här får Taylor Swift ta emot pris för årets album på Grammy-galan för ”Folklore”, tillsammans med Jack Antonoff och Aaron Dessner.
Sade någon blommor? Javisst här får Taylor Swift ta emot pris för årets album på Grammy-galan för ”Folklore”, tillsammans med Jack Antonoff och Aaron Dessner. Bild: Chris Pizzello

Folklore

År: 2020.

Stil: Som namnet antyder, folkloristiskt och lantligt. Romantiska, bohemiska långklänningar – gärna med volang och brodyr. Vita tyger och ljusa blommönster, allt matchat med boots förstås.

Den rutiga flanellen och de jordiga tonerna som vi känner igen från ”Evermore”-plattans pressbilder är ändå långt från vissa av Taylor Swifts annars så glittriga och färgsprakande eror.
Den rutiga flanellen och de jordiga tonerna som vi känner igen från ”Evermore”-plattans pressbilder är ändå långt från vissa av Taylor Swifts annars så glittriga och färgsprakande eror. Bild: Universal/Press

Evermore

År: 2020.

Stil: Höst i USA, tänk rutig flanellskjorta och bruna toner matchade med orange och beige. Väldigt jordnära och uttalat pandemipåverkat. Men under den här eran bar Swift även klänningar med puffärmar och bohemiska volanger.

Det är svårt att gå fel med mörka toner och glitter. Här finns mängder av inspiration att hämta från egentligen hela Taylor Swifts karriär.
Det är svårt att gå fel med mörka toner och glitter. Här finns mängder av inspiration att hämta från egentligen hela Taylor Swifts karriär. Bild: Chris Pizzello

Midnights

År: 2022.

Stil: Matcha natthimlen med stjärnor och rymdmotiv, svart och mörkblått. Glittrande stenar på mörk bakgrund fångar albumnamnets tema och gör det tydligt vilken era du fastnat för.

ANNONS

Exakt ”The tortured poets department” kommer att ta sig uttryck stilmässigt vet vi inte. Kanske är den här skräddarsydda Schiaparelli-klänningen från Grammy-galan i februari i år en indikation?
Exakt ”The tortured poets department” kommer att ta sig uttryck stilmässigt vet vi inte. Kanske är den här skräddarsydda Schiaparelli-klänningen från Grammy-galan i februari i år en indikation? Bild: Chris Pizzello

The tortured poets department

År: 2024.

Stil: Hennes senaste album har inte fått någon officiell färg eller stil än eftersom låtarna precis adderats till den europeiska versionen av turnén. Men många gissar på vitt och svart och – givetvis – poetiskt. Andra ledord tros vara elegant och filmstjärne-glamour.

ANNONS