Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tävlingsledare Ingemar Jonsson håller upp en gammalt mauser/96, som fanns med i lördagens jubileumstävling för gevär, liggande.

Nostalgi på lyckat jubileum

Gevärsnostalgi rådde i lördags, när 150-årsjubilerande Trollhättans Skarpskytteförening anordnade jubileumstävling i gevär, liggande.

Tävlingarna ägde rum på Skogssäters Skyttecentrum och det nostalgiska bestod i att nio av de 40 skyttarna använde gamla vapen i en så kallad retroklass, där vapenmodellerna mauser/96 och CG63 förekom.

Det sistnämnda vapnet är en för tävling modifierad mauser. Retroklassen vanns av hemmaföreningens PeO Andersson medan Örjan Gustavsson, som sköt med m/96, blev trea.

I den öppna klassens final med standardgevär vann Martin Gustavsson Sörby-Odensberg Gustavsson.

Till finalen gick de 15 bästa, oavsett klass. Man sköt i två skyttelag där man började med 4x5 skott. I finalen hade skyttarna ytterligare 2x5 skott.

Trollsmällen

Trollhättans SF arrangerade även Trollsmällen, där 50 deltog. I år var det 20:e gången tävlingen ägde rum på korthållsbanan 50 meter, där skyttarna använde sig av vapnet long 22.

Flundre SF firade stora triumfer genom sina duktiga yngre tjejer.

I liggande med stöd vann Caroline Andersson en jämn final, där hon i särskjutning sköt en nia, medan tvåan Hanna Widing, Axvall sköt en åtta. Systern Sofia Andersson blev tvåa i finalen i liggande utan stöd. Vann gjorde 16-åriga Sara Jörnbrand, Flundre.

Tävlat i åtta år

– Jag har skjutit luftgevär sedan åttaårsåldern, vilket jag fortfarande gör vintertid, säger Sara, som sköt bra i början av tävlingen.

Enligt henne själv tappade hon dock fokus i slutet. Trots detta var hon klar för final i liggande utan stöd, där de åtta bästa liggande skyttarna utan stöd, oavsett klass, tävlade.

I ställningsklassen vann Martin Eriksson, Axvall, medan Patrik Johansson, Upphärad, blev trea.

Patrik hade bästa resultatet i ett av de fyra skjutlagen, men fick inte till det i finalen där de åtta bästa i K1-K55, oavsett klass, gick till final.

I lagtävlingen för ställningar vann Upphärad 2 med Patrik Johansson och Andreas Jonsson. I liggande stöd vann Flundre med Sara Jörnbrand och Sofia Andersson.