Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skyttarna som gjorde det igen. På SM i korthåll i fjol blev det silver för Örjan Eriksson, Stina Persson och Patrik Johansson från Upphärads skyttegille i liggande. Det blev pallplats för trion också i år.

Ny SM-medalj till skyttetrio

SM-silver i fjol – i år blev det brons. – Ett snäpp sämre, men vi är ändå med, säger Patrik Johansson, Upphärads skyttegille.

2010 tog den lilla skytteföreningen ett stort steg genom att erövra medalj på SM. Det visade sig inte vara en tillfällighet, för nu har det hänt igen.

På SM i korthåll i Eskilstuna blev det lagbrons på 50 meter liggande för trojkan Stina Persson, Örjan Eriksson och Patrik Johansson. Skultuna vann guldet på 587 poäng, tvåan Arvika 582 och Upphärad sköt 580.

Lagframgången fortsatte i ställning, där Örjan, Patrik och Elin Persson tillsammans fixade bronspeng nummer två. Den här gången var marginalen upp till tvåan Bälinge-Jumkil sex poäng, och ytterligare nio poäng till guldmedaljören Ultuna, som vann på 547 poäng.

Dessutom visade de lokala skyttarna framfötterna individuellt också 
i liggande. Örjan, Stina och Pernilla Olsson (Flundre) tog sig till final. Pernilla lyckades bäst och slutade på 14:e plats (340 poäng). Örjan och Stina sköt båda 339, men Örjan slutade 18:e och Stina på 20:e plats. Det förklaras med att Örjan hade lägre startposition inför finalen.

Det var första gången som både Örjan och Stina nådde en SM-final.