Ace Wilder: Jag är helt chockad

Favoriten som höll. Och en rejäl överraskning. Oscar Zia och Ace Wilder gör sällskap till Melodifestivalens final på Friends Arena. - Jag är helt chockad, säger en överlycklig Ace Wilder.

ANNONS
|

Ett par minuter efter att programledarna Nour El Refai och Anders Jansson rundat av Melodifestivalens deltävling i Göteborg och Ace Wilder kört sitt bidrag ännu en gång råder ett milt organiserat kaos i green room där alla, verkligen alla, tycks jaga Oscar Zia och just Ace Wilder för en snabb kommentar. Gärna en analys. Vilket inte alltid är så enkelt att spruta ur sig.

- Hur det känns? Det känns stort! Det känns otrolig kul! Det var skönt att få beskedet först och slippa vänta, säger Oscar Zia, som segertippats av de flesta oddsmakare hela veckan.

- Jo, jag har sett det. Men det har inte påverkat mig negativt, tvärtom har det känts sporrande att folk tror på mig och min låt.

ANNONS

Kvällens andra segrare Ace Wilder, eller Alice Gernandt som hon egentligen heter, är rejält tagen efter att ha knipit sin finalplats i kamp med Dr Alban och Jessica Foclker

- Jag trodde att jag skulle komma sist, och så står jag här nu ... jag är helt chockad, säger hon och ser fortfarande lätt förvirrad ut.

Det tog nämligen en stund innan Ace Wilder insåg vad som hänt.

- Jag stirrade rakt fram och förstod inte att de ropat upp mitt namn.

Finalen på Friends Arena den 8 mars ser nu ut att bli en skön blandning av säkra kort och stora skrällar.

I Malmö överraskade Ellen Benediktson medan Yohio gjorde sitt jobb, i Linköping infriade balladdrottningen Sanna Nielsen högt ställda förväntningar samtidigt som Panetoz skrällde rejält med sitt glädjesprudlande reggaesväng. Och så nu i Göteborg, där 17-årige favoriten och Let’s Dance-finalisten Oscar Zia aldrig darrade, och Ace Wilder som stod för kvällens överraskning.

Fast det var kanske ingen skräll för gp.se:s läsare. Vid vår enkät efter gårdagens genrep var de flesta helt överens om vilka som skulle till finalen: Oscar Zia och Ace Wilder.

- Kul! Jag tror det behövs en poptjej i finalen, säger Ace Wilder.

ANNONS

Yohio, Ellen Benediktson, Sanna Nielsen, Panetoz, Oscar Zia, Ace WIlder.

Helena Paparizou, Linus Svenning, JEM, Martin Stenmarck, Outtrigger, State of Drama.

ANNONS