Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ace Wilder

Ace Wilder trivs i rollen som underdog

Oavsett hur det går i lördagens final har Ace Wilder sina söndagsplaner klara. – Då stänger jag av telefonen och bara slappar i soffan.

Ace Wilders Busy doin’ nothing har snabbt seglat upp som en av favoriterna inför kvällens final i Melodifestivalen. Bidraget är det i särklass mest spelade på Spotify av alla låtar i årets festival och plötsligt rycker alla i den 31-åriga stockholmskan.

– Det är helt sjukt. I Göteborg var det ingen som kände till mig, ingen som pratade med mig. Nu är det någonting helt annat. Jag försöker ändå hålla kvar känslan av att vara en underdog. Det passar mig bäst.

Repetitionerna i Friends arena har inte handlat så mycket om sång och dans utan mer om kameravinklar. Produktionen ser något annorlunda ut jämfört med deltävlingen i Göteborg, men schemat från Scandinavium sitter fortfarande i ryggmärgen. Lite irriterande för Ace Wilder som gärna vill kunna vara spontan på scenen.

– Det är förstås svårt i det här sammanhanget där allting är så styrt och planerat, men jag vill behålla det spontana så mycket som möjligt. Det finns några sekvenser där jag kan improvisera lite.

Till skillnad från många av de andra akterna som tagit sig hela vägen till final har Ace Wilder inte någon snitslad bana för våren med färdiginspelat album och bokad turné. Hon och människorna omkring henne var helt enkelt inte förberedda på framgången.

– Det känns som att vi hela tiden ligger steget efter, så nu är det snabba ryck. Vi försöker boka spelningar till sommaren och jag vill släppa ny musik så fort det bara går, berättar Ace Wilder som trots de senaste veckornas centrifug av uppmärksamhet klarat av att skriva nya låtar.

– Jag fick en riktig boost i Göteborg, det har varit så många intryck och nya människor som inspirerar. Så även om det kan vara lite segt att ta sig till studion ibland har det kommit en del ny musik den senaste tiden, säger hon.

Ace Wilder beskriver sig själv som snabb och kanske lite rastlös. När inspirationen kommer går det undan, utmaningen ligger i att göra färdigt.

– Jag hatar att sitta och pilla. Jag kan skriva en låt på en halvtimme, men när man sedan ska gå in i detaljer blir jag trött och tappar intresset.

Att som i kväll ge järnet i tre minuter kan med andra ord passa Ace Wilder alldeles utmärkt.