Den 20 juli är en stor dag för många Fordentusiaster, när Classic Ford Meet äger rum. Nytt för i år är att träffen flyttat från Grästorp. Istället blir det på Trestad center.
Den 20 juli är en stor dag för många Fordentusiaster, när Classic Ford Meet äger rum. Nytt för i år är att träffen flyttat från Grästorp. Istället blir det på Trestad center. Bild: Stefan Bennhage

Classic Ford Meet flyttar till Trestad center

Den 20 juli är en stor dag för många Fordentusiaster, när Classic Ford Meet äger rum. Nytt för i år är att träffen flyttat från Grästorp. Istället blir det på Trestad center, där bland annat Elvis från Dalsland gör ett gästspel.

ANNONS

Denna sommar blir tionde året som bilträffen sker, lagom till att såväl Ford Sverige fyller 100 år som att bilmärkets ikoniska modell Mustangen firar 60 år. Det finns således flera anledningar att fira när alla Ford-bilar samlas senare i juli. Men firandet kommer inte ske i Grästorp, där träffen hållit till tidigare nio år.

– Vi tror den här flytten kommer bli jättebra, den är lättillgänglig och närmare till allt, säger Johan Svensson, medarrangör och regionansvarig för Classic Mustang Club Sweden region Väst.

Trestad Center, platsen för årets upplaga av Classic Ford Meet.
Trestad Center, platsen för årets upplaga av Classic Ford Meet. Bild: STEFAN BENNHAGE

Flytten i sig kommer inte innebära några större förändringar, förutom möjligtvis faktumet att bilarna nu kommer stå på asfalt och inte gräs. Dessutom kommer det ske ett samarbete med såväl hamburgerbaren och värdshuset som finns på Trestad center.

ANNONS

Norrmän har bokat hela hotellet

Hur många som faktiskt besöker Classic Ford Meet beror väldigt mycket på vädret. Enligt Johan Svensson har det som mest varit uppemot 350 besökare. Förra året var det regn och nästan halvstorm, men ändå kom det mellan runt 150 Fordbilar. Intresset för träffen är även stort i vårt grannland i väst.

– Hotellet vid Trestad center är redan fullbokat av norrmän som kommer dit. Bland annat kommer den norska klubben för Ford Granadabilarna, och några andra klubbar. Vi har också bjudit dit den norska Mustangklubben , berättar Johan Svensson.

Den som vill komma dit med sin egen Ford behöver inte anmäla sig, utan kan bara dyka upp.

Hundratals Mustanger – från olika årtionden

Vissa tillfällen har det varit nära 150 olika Mustanger på träffen. 60-årsjubileet firade Mustangklubben redan i maj, men det lär det förmodligen firas ändå med tanke på den mängd Mustanger träffen lockar till sig.

Ford Mustang har funnits i 60 år, och såhär såg den första årsmodellen ut. Bilar likt denna kommer man kunna se i överflöd på Classic Ford Meet
Ford Mustang har funnits i 60 år, och såhär såg den första årsmodellen ut. Bilar likt denna kommer man kunna se i överflöd på Classic Ford Meet Bild: Carlos Osorio/TT

Förutom Fordbilar i överflöd kommer det även bjudas på underhållning. Bland annat av RC-klubben Lowmotion från Lysekil, som kommer köra drifting med större modellbilar. Dessutom gästas träffen av Marcus Berg, mer känd som Elvis från Dalsland. Frändeforssonen som imiterat Elvis Presley sedan 90-talet.

– Det kommer även finnas lite bilar att provköra. Bland annat den nya Mustangen och Ford F150, berättar Christian Claesson. Han arbetar på Brandt Bil och är grundaren av träffen. En träff som han säger är tänkt för alla entusiaster av dessa bilar.

ANNONS

En grundtanke som från början var att ett tiotal skulle mötas upp med sina Fordveteraner har nu växt till en stor bilträff. Återstår att vädret är med till årets träff. I sådana fall räknar arrangörerna med att det kommer 200–300 bilar.

– Det är ju lite ovisst med ett nytt ställe, men det brukar alltid bli bra, avslutar Christian.

ANNONS