Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Club Feber expanderar

I kväll, fredag, är det dags för Club Feber igen - och den här gången testar arrangörerna ett nytt koncept: att använda två lokaler. På scenen står Spring Johnny! och Vapnet.
Club Feber har i vår flyttat in på O'Learys och första kvällen blev en riktig fullträff. Inför andra klubbkvällen är de ansvariga redo att testa en ny grej: att använda två olika lokaler, där O'Learys blir själva klubblokalen medan livemusiken framförs i Villa Stranna, tvärs över gatan.
- Vi ville helt enkelt prova Stranna. Lokalen påminner mycket om Nalen i Stockholm och vi tror det kan bli en mycket bra livestämning där inne, säger Feber-chefen Fredrik Fornänger.
Kvällen inleds på Stranna, där både terrassen och inomhuslokalerna kommer att användas.
När sedan liveakterna är klara, fortsätter festen inne på O'Learys. Konceptet är dock detsamma som alltid, det vill säga alternativ rock, indie och electropop.

Först ut på Strannas scen är de lokala poppojkarna i Spring Johnny. De spelar pop på svenska. Punkt och slut, som de skriver på sin hem- och sin myspace-sida.
Bandet, som bildades sommaren 2005, består av Olle Aronsson, Eric Karlsson, Oscar Persson, Johan Rosén och Kalle Widén.
Spring Johnny! har turnerat runtom i Sverige och ska i sommar bland annat spela på Tivolirock tillsammans med Marit Bergman, The Ark och Backyard Babies.
Musiken är en blandning av pop, gubbrock, call & response och doo-wop. Bland influenserna kan man nämna Bruce Springsteen, Thin Lizzy, Ebba Grön, Håkan Hellström och Bright Eyes.

Huvudakt för kvällen är det hyllade indiebandet Vapnet från Östersund, som består av Martin Abrahamsson, Anna Modin, Philip Gates, Per-Olof Stjärnered, Fredrik Hellström och Martin Hanberg.
Martin Abrahamsson startade Vapnet efter att ha börjat skriva låtar som inte riktigt passade in i hans andra band, Sibiria. Han bestämde sig därför för att ta med sig en av dess medlemmar, Martin Hanberg, och starta ett sidoprojekt.
Just texterna är ett av Vapnets kännetecken och de har det senaste året vuxit ut till ett av Sveriges största indiepopband.
De är kända för sina livespelningar och har spelat på ställen som Emmabodafestivalen, Storsjöyran, Hultsfredsfestivalen, Pustervik, Debaser och de flesta andra kultförklarade klubbarna.
Debutalbumet, Jag vet hur man väntar, släpptes i april 2006. Året dessförinnan hade de stor framgång med den hyllade debut-ep:n Ge dom våld.
Deras senaste skiva kom i april i år och heter Något dåligt nytt har hänt.

Club Febers dj:s i april blev så omtyckta att arrangörerna beslutade att låta dem komma tillbaka.
Magnus Sörensen, som till vardags sjunger i bandet Suburbia, lirar alternativ rock och indie. Dessutom lovar han minst en låt med Toto.
Mattias Isaksson, även kallad DJ Isax, kommer att ge dansgolvet dansant indie, men även inslag av electro utlovas.