Jag hade just blivit pappa för första gången och kände redan efter någon vecka att ryggen började värka. Min otränade 29-åriga kropp var otroligt illa rustad för att lyfta en oergonomiskt formad bebis upp och ner, kors och tvärs, 24 timmar per dygn.
Lösningen blev massage. Jag hittade en vänlig och erfaren massör med egen salong i ett oglamouröst hyreshus. Massören hette Lena och efter bara ett par halvkroppsbehandlingar hos henne började ryggproblemen ge med sig.
Jag fortsatte att gå till Lena. Vi snackade lite om våra barn och vädret, jag brukade somna tungt efter max tio minuter och så vaknade jag färdigknådad en halvtimme senare, fick ett glas vatten och gick hem.
Granskade sexhandeln i Trollhättan och Vänersborg
Det var ett bra tag sen vi sågs nu. Men jag kan inte låta bli att tänka på Lena och hennes superseriösa verksamhet när jag läser TTELA:s reporter Daniel Gustafssons granskning av sexhandeln på thaimassagesalonger i Trollhättan och Vänersborg.
Det går inte att bli annat än sorgsen och faktiskt även förbannad över artiklarna, bilderna och filmerna. Daniel behövde inte leta länge innan han blev erbjuden sexuella tjänster på salongerna. 500 spänn för en onanisession på ena stället, 800 kronor för samma service på det andra.
Den som driver ett företag ska granskas
Min utgångspunkt som ansvarig utgivare för TTELA är att den som driver ett företag i Tvåstad är en offentlig aktör på en offentlig marknad. Därför är det också viktigt att deras verksamheter granskas. Precis på samma sätt som det är viktigt att granska vad politikerna gör med våra skattepengar.
Att det finns företagare som helt eller delvis bygger sitt koncept runt att det ska begås brott i lokalerna – det är definitivt en upplysning som bör komma allmänheten till del.
I min egenskap av ansvarig utgivare för TTELA har jag beslutat att namnge en av de salonger där vår reporter blivit erbjuden sexuella tjänster. Dessutom namnger vi ägaren. Varför just den ägaren och den salongen?
Mannen och hans verksamhet sticker ut på flera sätt i vår granskning. Dels är salongen i Trollhättan en del av ett större sammanhang – mannen äger också en salong i Göteborg. Dels kommer vi när vår granskning fortsätter på torsdagen att kunna visa att han har haft en stor mängd kvinnor anställda i sitt företag och att det är tydligt att dessa kvinnor jobbar med allt annat än förmånliga villkor.
Kommenterar med en lögn
Själv vägrar ägaren att kommentera saken på annat sätt än genom den uppenbara lögnen att det inte förekommer någon sexhandel i hans företag. Sen blir han helt plötsligt omöjlig att få tag på för TTELA:s reporter.
Vi kan förstås inte slå fast att den här mannen begår något brott – det är en uppgift för rättsväsendet. Men med de fakta vi faktiskt har på bordet anser jag att allmänintresset väger tyngre än hans och salongens rätt till anonymitet.
Och så var det där med de seriösa behandlare som faktiskt ändå finns. Riskerar vi inte med våra publiceringar att kasta en kolsvart skugga över Lena och en massa andra skickliga massörer som aldrig skulle komma på tanken att erbjuda kunderna sexuella tjänster? Jag tror faktiskt att effekten kan bli den motsatta. För att massagebranschen i allmänhet och thaimassagebranschen i synnerhet ska få ett gott rykte och högt förtroende behöver avarterna försvinna. Förhoppningsvis kan den här granskningen vara en liten del av lösningen på ett synnerligen komplext problem.
LÄS OCKSÅ: "Du kan få en liten happy ending”
LÄS OCKSÅ: Massageägare kraftigt upptaxerad efter Skatteverkets granskning
LÄS OCKSÅ: TTELA avslöjar: Koppleri på thaimassagesalong
LÄS OCKSÅ: Polisen om thaimassage: ”Det är halvlegala bordeller”
LÄS OCKSÅ: TTELA avslöjar: Koppleri på thaimassagesalong
LÄS OCKSÅ: Här erbjuds TTELA:s reporter att köpa sex
LÄS OCKSÅ: Miljontals skattekronor till thaimassage – polisen rasar