Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Norberg gör Mello-satir

Johodå, Alcatraz och Ägg Benedictsson är nya namn i Melodifestivalsammanhang.

Redan två dagar efter Andra chansen hade förre Idol-deltagaren Daniel Norberg publicerat sina satiriska tolkningar av de åtta finalartisterna.

Inför finalen i Melodifestivalen har Daniel Norberg gjort en egen tolkning av de åtta olika bidragen. Artister som Yohio, Alcazar och Ellen Benediktsson får nya namn som Johodå, Alcatraz och Ägg Benedictsson där Norberg har tolkat låttexterna på sitt eget sätt.

– Min favorit är Ägg Benedictsson, som är väldigt snygg, säger han.

Daniel Norberg börjar verkligen komma i gång med karriären som satiriker. Genom sin populära Youtube-kanal har han blivit värvad till Aftonbladets Partiprogrammet och även Youtube-nätverket Splay. Det hela tog fart efter han gjorde en parodi på Eurovisionsvinnaren Emilie de Forest låt Only Teardrops, som i nuläget har runt en halvmiljon visningar på Youtube. Tillsammans med sin bror Emil Norberg, som gör grafiken, har Norberg nu startat företag.

– Jag älskar ju det här. Hela min lägenhet är inredd som en studio. Om jag gör seriösa låtar konkurrerar jag med hela världen, det här är mycket roligare. Men det kan vara svårt att veta vad som slår, säger Daniel Norberg.

– Dessutom är det roligare att ha lösmustasch och hatt än att kisa på en scen.

Efter lördagens final kommer vinnarlåten att tolkas helt i Daniel Norbergs stil. Det lovar han.

– Då hoppas jag att Alcazar vinner, enbart för att det vore roligt att se hur jag ser ut i gulddräkt, säger han.

Länk till Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dAVDenFlcMM