Dannebackemördaren anses för farlig för samhället – släpps nästa år

Om ett år släpps Dannebackemördaren Andréas Johansson från fängelset. Men Kriminalvården bedömer att han är för farlig för att slussas ut. Missa inte senaste avsnittet av TTELA krim.

ANNONS

Lyssna här:

Det är i juni 2013 när boende i ett lägenhetshus på Dannebacken i Trollhättan larmar polisen om blod i trappuppgången.

Småbarnsmamman som bor i en av lägenheterna är försvunnen. Men det ska dröja hela sommaren innan hennes kropp hittas.

Mannen, som kvinnan varit tillsammans med döms för mordet på kvinnan, heter Andreas Johansson och är från Trollhättan. Han har tidigare varit nazistledare och dömts även innan för våldsbrott.

2024 släpps han från fängelset. Nu kan TTELA berätta hur han fått avslag på sin begäran om att slussas ut från fängelset. Han anses för farlig för samhället för att få obevakade permissioner fram till dess att han avtjänat sitt fängelsestraff. Om detta hör du i senaste avsnittet av TTELA krim.

ANNONS
Daniel Gustafsson och Mari-Louise Melldahl är krimreportrar på TTELA.
Daniel Gustafsson och Mari-Louise Melldahl är krimreportrar på TTELA.

I avsnittet kommer vi också att prata om 47-åringen som styrde ett internationellt barnporrforum från Lilla Edet. Dessutom har vi har träffat nye polischefen som kommer ta erfarenheter från gängkrigets Hisingen till Fyrbodal i sitt arbete här.

TTELA krim är tidningens senaste satsning på poddar. Det är TTELA:s journalister som fördjupar sig i nyhetsaktuella brottsfall. Poddarna finns att lyssna på här på ttela.se och de på vanligaste poddplattformarna som till exempel Spotify. De är öppna för alla, även de som inte är prenumeranter, att lyssna på.

Hör förra avsnittet om knarkodlingarna värda miljoner, Bandidos aktivitet i vårt område och filmen på Tiktok som var brottslig:

ANNONS