Detur riskerar att åka på vite på en miljon kronor.
Detur riskerar att åka på vite på en miljon kronor. Bild: Anders Wiklund/TT

Detur hotas med miljonvite

Efter att Detur meddelat att man ställer in resten av säsongen och även ställer in resor nästa år kommer nu nästa bakslag för resebolaget. Detur hotas nämligen av miljonvite – på grund av en missad detalj i informationen till kunderna, rapporterar SVT Nyheter.

ANNONS

TTELA har tidigare skrivit om hur resenärer drabbats av strulet kring Detur. Nu rapporterar SVT att resebolaget även hotas med vite på en miljon kronor. Detur har tidigare fått kritik för att man inte varit tillräcklig tydlig i sin information om att kunderna har rätt att få pengarna tillbaka för inställda resor inom 14 dagar.

I de nya meddelandena som Detur skickat ut efter stoppbeskedet i september är informationen återigen bristfällig enligt Konsumentombudsmannen, KO. I den senaste informationen står endast att ”hantering och ersättning för de inställda resorna kommer att ske enligt Allmänna bestämmelser för deltagande i paketresor”.

I KO:s beslut, som fattades under tisdagen, skriver man så här:

ANNONS

”Detur har utelämnat väsentlig information vilket har påverkat genomsnittskonsumentens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut. Marknadsföringen är att anse som otillbörlig.”

Nu behöver Detur ändra sin information, annars kommer KO begära att en domstol dömer ut ett vite på en miljon kronor, skriver SVT.

LÄS MER:Blev strandsatta i Turkiet – Lilla Edet-paret tvingades avbryta semestern

LÄS MER:Resebolaget till TTELA: "Detta är bluff"

ANNONS