Efter regnet: Priset på kantareller faller tungt

Sensommar har ersatts med höstrusk. Men ljusglimten i regnet är skogens guld. När himlen öppnar sig frodas kantarellerna och priserna sjunker, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS

Ola Hultman äger Wermlands Skogsförråd, ett företag som säljer svamp de köpt av privatpersoner som i sin tur plockat dem i svenska skogar. Framför köper de in kantareller.

– Det var en trög start i år på grund av kylan med priser långt över genomsnitt. Men för några dagar sedan började priset falla och nu faller det tungt, säger Ola Hultman till Dagens Industri.

Svampåret har enligt honom än så länge varit bra, men en lägre period utan regn kan fortfarande sätta käppar i hjulen för exempelvis trattkantarellerna som inte riktigt är i säsong ännu, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS

Färdigpackad svamp populärt

Thore Björn driver svampföretaget Björnmat. Han menar att det finns mycket svamp i Sverige just nu och konstaterar att priserna sjunker för varje dag just nu, enligt Dagens Industri.

Efterfrågan på färdigpackad svamp ökar enligt honom bland konsumenterna.

– De gillar inte att folk rotar i lådorna, de vill att det ska vara mer hygieniskt. Vi packar väldigt mycket, uppemot en 300 000 småförpackningar per säsong, säger Thore Björn till Dagens Industri.

Han tror också att det blir en bra skörd av trattkantareller i år eftersom det regnar så mycket just nu.

LÄS MER:Ökade priser på skaldjur – på grund av ovädret Hans

LÄS MER:Därför kom det så mycket regn – då kommer solen tillbaka

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS