Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder, menar förslaget. Bild: Stefan Bennhage
Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder, menar förslaget. Bild: Stefan Bennhage

Förslaget: Gratis arbetskläder och skor till regionpersonalen

Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder. Det tycker den rödgröna ledningen i Västra Götaland. Nu har regionstyrelsen beslutat att frågan ska utredas.

Ett nytt förslag från den rödgröna ledningen i Västra Götalandsregionen kommer att utredas, beslutades i tisdags. Förslaget är att regionanställda ska få gratis arbetskläder och arbetsskor, i syfte att skapa ett mer jämställt samhälle.

– Vi vill att kvinnodominerade yrken ska ha arbetskläder och arbetsskor, precis som de flesta mansdominerade redan har i dag. Dels är det en ekonomisk jämställdhetsfråga att kvinnor inte behöver bekosta arbetsskor de använder i arbetet hela dagarna, och även en hygienisk fråga att inte gå hem i samma skor som man rör sig i arbetet med, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Som det ser ut i dag får de som jobbar i vården på sjukhusen kläder att jobba i, men inte skor. Men det finns många fler yrkesgrupper i andra delar av regionen som eventuellt saknar arbetskläder. Nu ska man utreda vilka grupper det är.

Utredningen ska vara klar i slutet av sommaren.