Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder, menar förslaget.
Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder, menar förslaget. Bild: Stefan Bennhage

Förslaget: Gratis arbetskläder och skor till regionpersonalen

Regionanställda bör få gratis arbetsskor och arbetskläder. Det tycker den rödgröna ledningen i Västra Götaland. Nu har regionstyrelsen beslutat att frågan ska utredas.

ANNONS
|

Ett nytt förslag från den rödgröna ledningen i Västra Götalandsregionen kommer att utredas, beslutades i tisdags. Förslaget är att regionanställda ska få gratis arbetskläder och arbetsskor, i syfte att skapa ett mer jämställt samhälle.

– Vi vill att kvinnodominerade yrken ska ha arbetskläder och arbetsskor, precis som de flesta mansdominerade redan har i dag. Dels är det en ekonomisk jämställdhetsfråga att kvinnor inte behöver bekosta arbetsskor de använder i arbetet hela dagarna, och även en hygienisk fråga att inte gå hem i samma skor som man rör sig i arbetet med, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

ANNONS

Som det ser ut i dag får de som jobbar i vården på sjukhusen kläder att jobba i, men inte skor. Men det finns många fler yrkesgrupper i andra delar av regionen som eventuellt saknar arbetskläder. Nu ska man utreda vilka grupper det är.

Utredningen ska vara klar i slutet av sommaren.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS