Fredrik Hofflander ny chefredaktör för TTELA

Under fredagen blev det klart att TTELA får en ny chefredaktör. Fredrik Hofflander lämnar efter närmare fem år uppdraget som chefredaktör på Mölndals-Posten för att i stället ta över rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på TTELA.

ANNONS
|

– Det är roligt att kunna presentera Fredrik som ny chefredaktör för TTELA. Fredrik har en gedigen journalistisk ledarerfarenhet och har gjort ett mycket fint jobb på Mölndals-Posten, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

Fredrik Hofflander har under många år haft olika roller inom OTV-koncernen som 2019 blev en del av Stampen Media.

– Det ska bli jätteroligt att få ta tag i en så stor och kompetent redaktion, säger Fredrik Hofflander.

– Det är en styrka att vi internt kan hitta rätt kandidat till denna viktiga roll inom företaget. I takt med att Stampen Media fortsätter att växa på västkusten med fler titlar ökar också möjligheterna till att ta sig an både nya och större roller inom koncernen, säger Johan Hansson.

ANNONS

Viktigt att ha roligt på jobbet

TTELA är Stampens fjärde största titel med närmare 17 000 prenumeranter i Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet och Mellerud. Under alla sina år inom Stampen Media har Fredrik Hofflander följt TTELA på avstånd och ser positivt på den nya utmaningen.

– Jag har verkligen gillat vad jag har sett. Det känns otroligt kul att få förtroendet att leda en så kompetent och kreativ redaktion. Jag har brunnit för bra lokaljournalistik i hela mitt yrkesliv. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med alla duktiga kollegor vara med om att göra TTELA ännu bättre framöver, säger Fredrik Hofflander.

Under fredagen besökte Fredrik TTELA:s redaktioner i Trollhättan och Vänersborg för att prata om det framtida arbetet.

– Det finns mer utrymme att hitta kreativitet och arbeta med nyheter. Det ska bidra till att det ska vara kul på jobbet. När man har det kul gör man mycket bra saker. Jag vill också ha roligt på jobbet. Jag vill kunna komma in och prata om den där dåliga serien jag såg i helgen eller om hästen som galopperade, säger Fredrik Hofflander.

Tillträder 1 november

Fredrik ersätter Cecilia Frisk som varit chefredaktör sedan 2017.

– Cecilia och jag är gemensamt överens om att hon lämnar TTELA. Jag vill tacka Cecilia för hennes insatser som chefredaktör, inklusive de olika innehållssatsningar som har gjorts för att utveckla TTELA:s journalistik. Och innan dess för jobbet i olika roller på Hallands Nyheter och GP, säger Johan Hansson.

ANNONS

Fredrik Hofflander tillträder sin nya tjänst den 1 november. En rekrytering av ny chefredaktör till Mölndals-Posten har påbörjats.

– Det gäller att ha kunskap om det som tidigare varit, men att sedan blicka framåt, säger Fredrik Hofflander.

ANNONS